Muş’un Bulanık ilçesinde başıboş ve sahipsiz köpekler kısırlaştırılmaya başlandı. Yapılan uygulamada insan sağlığına gelebilecek her türlü tehdidi önlemek için de köpeklere gerekli aşı ve tedavileri yapılıyor.

Muş’un Bulanık ilçesinde her geçen gün sayıları artan başıboş hayvanlar Belediye tarafından kısırlaştırılıyor. Denge Veterinerlik adlı özel bir firmayla yapılan anlaşma kapsamında ilçe genelinde ekipler tarafından toplanan sokak köpekleri Belediye Oto Garajı'nda park halindeki araçta bulunan mobil ameliyathanede uzman veterinerler tarafından kısırlaştırılıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 50 hayvana yönelik yapılan kısırlaştırma operasyonu ile birlikte bulaşıcı hastalıkları önlemek için kuduz aşısı ve iç parazit uygulaması da yapıldı.
Tedavisi gerçekleştirilen köpeklerin kulağına üzerinde numarası olan küpe takıldıktan sonra veteriner kontrolünde bakım bölümüne alınarak iyileşmesi bekleniyor.

Bulanık Belediyesi Veteriner Müdürlüğü kontrolünde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, Bulanık’ta sokaklarda bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanlarla ilgili yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için böyle bir çalışma yapma gereği duyduklarını belirterek, köpeklere 5199 sayılı Hayvanları Koruma Konunu ve Yönetmeliği gereği işlem yapıldığını ifade etti. Yaşar, "Halkımızın sağlığı ve güvenliği için özel bir şirketle yapmış olduğumuz anlaşma doğrultusunda sokak hayvanlarına veteriner hekimleri tarafından sağlık taraması yapılıyor. Bununla birlikte kısırlaştırılıp, kuduz aşısı ve gerekli bakımı yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılan hayvanlar, iki günlük müşahede sürecinin ardından doğal ortama tekrar bırakılıyor." açıklamasında bulundu.