Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Recep Gürkan’la görüştü.

Büyük Sinagog'un açılış törenine katılmak üzere helikopterle Edirne’ye gelen Arınç, Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda yetkililer tarafından karşılandı. Buradan Edirne Valiliği’ne geçen Arınç, Vali Dursun Ali Şahin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Valilik binasında bir süre kalan Bülent Arınç, ardından Edirne Belediye Başkanlığı’na geçti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başbakan Yardımcısı Arınç’ı bando eşliğinde kapıda karşıladı. Misafirine tarihi binayı gezdiren Recep Gürkan, Belediye hizmet binasının geçmişi ile ilgili bilgi verdi. Arınç, makama geçmeden önce Atatürk’ün Edirne’ye gelişi sırasında konakladığı odayı ziyaret etti. Ardından, belediye başkanlığı makamına geçen Arınç’a Gürkan tarafından bilgiler aktarıldı.

Burada bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de Edirne denilince büyük bir tarih, kültür ve hatıra akla geldiğini belirtti.
Edirne’nin her yönüyle destanlık bir başşehir olduğunu ifade eden Arınç, burayı böyle bir vesile ile ziyaret etmekten çok büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Arınç, “Sayın Gürkan, aynı zamanda parlamentodan milletvekili arkadaşımızdı. Daha sonra son seçimde belediye başkan adaylığını tercih etti ve Edirnemizin, halkımızın tercihleri, takdirleriyle belediye başkanı seçildi. O günden bu yana belki ilk karşılaşmamız, belki ilk ziyaretimiz, dolasıyla başkanlığını candan tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum. Başaracağından da emimin.” dedi. Recep Gürkan, ziyaret nedeniyle Başbakan Yardımcısı Arınç'a pehlivan heykelini hediye etti.