Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Ulus semtinde yapılacak olan Fetih Camii’nin temelini birlikte attı.

Rüzgarlı Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin yaptırdığı caminin temel atma törenine Bülent Arınç, Veysel Eroğlu'nun yanısıra
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve davetliler katıldı.

Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada 'ceplerinde çok paraları olmadığını' zamanlarda yaşadığı anılarından söz ederek, “Ulus’taki otellerde kalırdık. Buradaki oteller hem ucuzdu hem temizdi hem de namaz kılacak adama seccade verecek kadar inançlı insanlardı. Medine Otel açıldı, otelin içine mescit açıldı. Kapalı spor salonuna yakındı oraya giderken oradan geçiveririz diye düşünürdük.” dedi.

Caminin temelinin atıldığı yer hakkında bilgiler de veren Arınç, şunları dile getirdi: “Ulus’a kendi başıma gideyim eski günleri bir hatırlayım dedim. Sonra günün birinde buradan bahisle burası akar cinsinde bir vakıftır. Burada gelir getirici bir iş yapmalıyız diye Vakıflar Bölge Müdürlüğü düşünmüş. Otoparkçı ve esnafın herkesin farklı talepleri var. Bunların hangisi doğrudur diye bir pazar günü tanınmamak için polislerin aracını kullandık, üzerindeki işaretleri kaldırdık. Şuralara geldik havayı yokladık, buralara otel cinsinden gelir getirici bir iş mi olmalı yoksa buranın esnafı arzu ediliyor buraya bir camii yapılabilir mi? Biz buraya geldik yerinde tespitte bulunduk, kimseye de Başbakan Yardımcısı olduğumuzu söylemedik ama ben burada gittikten sonra birkaç kişi geldi, 'Rüzgarlı Sokak'a gelmişsiniz niye geldiniz?' diye bizi sorguya çekti. Cami için başvuran arkadaş sordu. 'Buraya ne yapmayı düşünüyorsunuz? Biz de dedik ki bakıyoruz.' Akar cinsiden bir gayrimenkulden gelir temin ettirmek zorundayız, sabah da söyledik. Vakfın şartları nas gibidir. Kur’an-ı Kerim, hadis, sünnet ne ise vakfı şart eyleyen insanın vakfiyesindeki şart da bizim için önemli. Eğer burada gelir getirecek bir iş de yapabilirsek elbette cami de olabilir dedik. Sonra talep o yönde yoğunlaştı.”