Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek için söylediği, 'Ankara'yı parsel parsel' sattı sözlerine takipsizlik kararı verdi.

Kararda, suç duyurusunda bulunanların ve televizyonda iddiaları gündeme getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın iddialarla ilgili dosyaya herhangi bir bilgi ya da belge göndermediği kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi hakkında söylediği sözlere cevap vermişti. Arınç, konuşmasında Gökçek'in, Ankara'yı parsel parsel sattığını ve imar planlarında değişiklik yaptığını söylemişti. Bu sözler üzerine aralarında Ankara Barosu'nun da bulunduğu 14 kişi suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, suç duyuruları ile ilgili Melih Gökçek hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında suç duyurularında bulunanların, iddialarını delillendirecek herhangi bir bilgi, belge veya delil sunmadıkları ifade edildi. Takipsizlik kararında ayrıca iddiaları gündeme getiren Arınç'ın iddialarını delillendirecek herhangi bir bilgi ya da belge göndermediği vurgulandı. İddiaların genel ve soyut nitelikte kaldığının kaydedildiği takipsizlik kararında, yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemeyen suçlarla ilgili takipsizlik kararı verildiği belirtildi.