CNN TÜRK'te Ankara Günlüğü programında gündeme ilişkin tartışmaları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu olan isimlerin tahliyesine ilişkin, "Bu konuda söylenecek bir çift sözüm bile yok. Bu vicdanları yaralamıştır" dedi. Arınç ayrıca 17 Aralık için "Bir üst akıl bunları planlamış. Ama bu üst akılın kim olduğunu söylemem" şeklinde konuştu.

"Bu konuda söylenecek bir çift söz bile bulamıyorum"
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu kapsamında tahliye edilen Bakan çocukları ve Reza Zarab'ın tahliyelerini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soruya ise Arınç, "Ben 25 sene avukatlık yaptım. Şu kadar senedir de mecliste bulunuyorum. Ben 100 bin doları bir arada görmedim. Meclis Başkanlığından ayrıldığım dönemde araba almak istedim. 102 bin liraya bir araba bulduk. İnanın tüm birikimimi topladım, 60 bin lira çıktı. Geri kalanını kredi alarak bu parayı kapattım. Ben 100 bin lira bulamadım. Siyaset para kazanma yolu değil. 'Siyasetçinin parası pul, karısı dul' demişler. Bu konuda söylenecek bir çift söz bile bulamıyorum. Bu vicdanları yaralamıştır. Her konuya ciddi bir yargılama sürecinden sonra bakmamız lazım" dedi.

"Ben buna mahcubiyetten cevap veremem"
"Sizin daha önce söylediğiniz bir söz vardı. 'Para, makam, ahlaki zaaf bizi bozar' diye hala böyle düşünüyor musunuz. Bir bakanın bir işadamının özel uçağıyla umreye gitmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? şeklindeki bir soruya Arınç, "Allah bizi çocuklarımızla, servetimizle imtihan etmesin. Ben 10 yıl bir kooperatiften aldığım evde oturdum. Aile büyüdü daha geniş bir eve çıkalım dedik. Bir sene önce yeni eve inşaat halinde girdik. Fakat ben bunun için Manisa'daki üç tane birikimimi sattım. Yetmedi. 350 bin lira kredi çektim. Ben Allah'a hamd ediyorum. Çok şükür muhtaç değiliz. Milletvekili maaşımız da gayet yerinde. Hiçbir şikayetimiz yok. 'Çok mal, haramsız, çok laf yalansız olmaz' derler. Çok maldan korkmak lazım. Zenginin işi zor. Hele helalinden değilse, işi daha da zor. Dolayısıyla bizim bulunduğumuz mevkiler, gayri ahlaki ilişkiler ve servet insanın gözlerini kamaştırabilir. Bunlarla bir imtihanımız oluyor. Bizlerde imtihan ediliyoruz. Maalesef kaybedenlerimiz son yıllarda çok oluyor. ama hakkında iddialar var ve birtakım alışverişler olduğu söyleniyorsa, en azından kolundaki saatle veya oğlunun para ilişkisiyle, ayrıca onun uçağıyla günübirlik umreye gidip geliyorsa ve siz bana bunu soruyorsanız ben buna mahcubiyetten cevap veremem" diye konuştu