Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Spor sadece futbol değildir. Aynı zamanda kılıç, okçuluk, basketbol, voleybol, hentbol, tenistir, nereden bakarsanız bakın sizler bunların her birini rahatlıkla yapabileceksiniz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez Yıldırım Belediyesi tarafından yenilenen araç filosunun teslimi ve 3 bin amatör sporcuya malzeme dağıtımı törenine katıldı. Yunus Emre Spor Kompleksi'nde düzenlenen törende gençlere yönelik konuşan Bülent Arınç, anne ve babaların endişe etmesine gerek olmadığını belirterek, "Siz bizim ümidimizsiniz. Yeni Türkiye'nin inşasında canla başla gayret eden ve inşallah emaneti ehil ellerde devam ettirecek olan sizlersiniz. Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracaksınız." dedi.

Tören, ardından kurdele kesilerek filonun teslimi ve spor malzemelerinin dağıtımıyla sona erdi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve davetlilerde katıldı.

Arınç, Yıldırım ilçesinde, küçük yaşlardan itibaren spora ilgi duyan gençlere belediye tarafından geçmişten bu yana çok güzel imkanlar sağlandığını da belirterek, şöyle konuştu: "Önce çok güzel yeni bir araç filosu aldık. Takriben 6 trilyon liraya bu yeni araçlarla Yıldırım halkına daha çok, daha güzel hizmetler yapacağız. Bursa, sporcu yetiştirme, spor kulüpleri, müsabaka alanı ve lisanslı sporcu sayısında İstanbul'la yarışıyor. Bizim nüfusumuz 3 milyon, İstanbul 15 milyon ama biz, sporcu konusunda İstanbul'u geçecek noktadayız. Bursa’da toplam sporcu sayısının 127 bini bulduğunu aktaran Arınç, “127 bin genç kardeşimiz bizzat sporla ilgileniyor Bursa'da. Sizler onun küçük bir örneğisiniz. Faal sporcu sayısı, lisansıyla 27 bin, kulüp sayısı 500 civarında ve 2014'te 15 bin 600 müsabaka yaptık. Bütün bunlarla inşallah şunu hepimiz çok iyi göreceğiz ki gençlerimize spor alanları, kapalı spor salonları, sporun sadece futbol olduğunu bilenler vardır. Onun için söylüyorum spor sadece futbol değildir. Aynı zamanda kılıç, okçuluk, basketbol, voleybol, hentbol, tenistir, nereden bakarsanız bakın sizler bunların her birini rahatlıkla yapabileceksiniz."