Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DAİŞ’e yalnızca Avrupa, Amerika ve diğer ülkelerden değil Türkiye’den de katılımlar olduğunu belirterek, “Çok yakınımızdan, Yalova’dan, bir başka yerden, bir başka yerden. Sorumlu bir arkadaşınız olarak söylüyorum; sayılarının şu anda bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençlerde aldatılarak götürülüyor.” dedi.

Arınç, Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda yapılan AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresine katıldı.

Buradaki konuşmasında, gençlere önem veren bir parti olduklarını belirten Arınç, “Mesela bizde gençlere önem veririz. Oysa solda gençlerden istifade eder, gençleri kullanır. Gençlerin de heyecanı ve yüreklerindeki duygular genelde istismar edilir. Sokaklara dolarlar, sol kollarını kaldırırlar, avazları çıktığı kadar bağırırlar. Sonra onları eyleme gönderirler. Bazılarının ellerine taş verirler, bazılarının ellerine silah verirler. Ortalığı yakıp, yıkarlar. Batıl ideolojilerin esiri olmuş gençlerle, siyasilerin kullandığı gençler her ülke için zararlıdır. Biz gençlerimizi böyle görmek istemiyoruz.” dedi.

"IŞİD’E TÜRKİYE’DEN 1000 CİVARINDA GENÇ KATILDI"

Gençlerin güzel şeyler yapması gerektiğini belirten Bülent Arınç, şunları söyledi: “Biz bu gün bazı kötü örnekleri gördüğümüzde fevkalade üzülüyoruz. Maalesef geçlerimiz üzerinde çok oyunlar oynanıyor. Maalesef diyorum çünkü iç ve dışta bazı düşman mihraklar gençleri elde etmek için, gençleri sokağa dökmek için, gençleri birbirine kırdırmak için hesaplar yapıyorlar.

Mesela Deniz Gezmiş ismi geçtiğinde herkes Deniz Gezmiş ismini az çok duymuştur. Ama Deniz Gezmiş’in yanında ki iki insanın kim olduğunu, neden onunla birlikte idama gittiğini çoğu insan bilmez ve bilemez. Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan. Bunların içinde bir tanesi yıllar sonra öğreniyorum ki, duymuştum ama bir hatıratta okudum. Ankaralı Rıza Çöllüoğlu hoca vardır. Rıza Çöllüoğlu hocanın vefatından sonra hatıratı yayınlandı. Onların içinde Yusuf Aslan’ın ne kadar dindar bir genç olduğu, kendisinden zaman zaman ders aldığı, ailesi ile birlikte hatta tarikat toplantılarına katıldığından bahsediyor. Şimdi böyle bir çocuğu üniversitede iken elinden koparıp alan ve sonunda idam sehpasına götürecek bu süreci hepimizin iyi bilmesi lazım. Bu günde var bunlar ama geçmişe göre daha etkisiz. Pırıl pırıl insanlarımız bir taraftan gönüllerine girerek, bir taraftan nefeslerini okşayarak, bir taraftan da kafalarına kötü ideolojiler aşılamak suretiyle ellerine demir bilyeli sapanlar verip, yüzlerini kapatarak, Molotoflar atıp araçlar üzerinde ki polisleri, genç kızları öldürmek üzere cinayet işleyen, özellikle DHKP-C gibi insan öldürmekten zevk alan ve işte DAİŞ veya benzerleri gibi vahşi hayvanların bile yapamayacağı cinayetleri rahatlıkla işleyen bir nesle dönüştürüyorlar.

Hayret ediyorsunuz ki; bu cinayetleri işleyenler için Rusya’dan, İngiltere’den, Amerika’dan, batı Avrupa’dan gençler akın akın katılmak üzere gidiyorlar. Bu nasıl bir batıl inançtır ki insan olmak hasebiyle, insanı sevmesi gerekenler ellerinde bıçakla her gün insan boğazlayabiliyorlar. Bu kötü insanların, kötü bir eğitim, kötü bir propagandanın, kötü bir çalışmanın ürünüdür. Zannetmeyin ki DAİŞ’E katılanlar sadece Avrupa’dan, Amerika’nın bazı ülkelerinden veya Çeçenistan’dan veya Kazakistan’dan...Değildir ok yakınımızdan, Yalova’dan, bir başka yerden bir başka yerden. Sorumlu bir arkadaşınız olarak söylüyorum; sayılarının şu anda bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençlerde aldatılarak götürülüyor. Sonra öldüklerini haber alıyoruz da şu şehirden gitmişti, anası bas bası da filandı diyorlar. Ne olur gençlerimize sahip çıkalım.”

"DAİŞ’İ GÖREN MÜSLÜMAN OLMAZ"

İslam’ın asıl kaynağından ve doğru bir şekilde öğrenilmesi gerektiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı “Bu günkü kötü örneklerine bakarak, dünyada yapılacak en büyük propaganda ‘İslam ne kadar da kötü bir dinmiş’ propagandasıdır. Şu DAİŞ’İN yaptıklarına bakarsa bir insan Müslüman olmaktan korkar, Müslüman olmaktan kaçar. Belki de asıl bu örgütleri ortaya çıkaranlar İslam’ı yok etmek için bunları yapıyorlar. Bunların bu zulümlerine, bunların bu cinayetlerine bakıpta İslam olmaya koşacak bir insan tasavvur etmiyorum. Ama çok şükür dünyada biliyor ki gerçek Müslümanlık bu değil, bu insanların Müslümanlıkla değil, insanlıkla da ilgisi yok.”