Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ sözlerine tepki göstererek oturma eyleme yaptı. Kadınlar Arınç’a, 'Biz kadın olarak susmayacağız, barış için ses çıkarıyoruz' diye seslerini duyurdu.

Eskişehir Demokrat Kadın Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a söylediği 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus.’ şeklindeki konuşmasına tepki gösterdi. Adalar mevkiinde bir araya gene 100 kişilik kadın grubu ‘Bir kadın olarak susmayacağız, Barış için ses çıkarıyoruz’ sloganları atarak oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını Nalan Kurunç yaptı. Bir kadını, sırf kadın olduğu için barısı istediği için susturmaya çalışsan Bülent Arıç'ı ve erkek egemenliğine itaat etmeyeceklerini belirten Kurunç "Bir kadın olarak susmayacağız, barış için ses çıkarıyoruz. Bizleri yıllardır oyalamalarına kalıcı eşitlik ve özgürlüğe dayalı şeffaf ve biz kadınların katılımına açık bir barış için gereken adımları atmaktan kaçınanların bugün fütursuzca çığırından çıkmıştır diye niteledikleri çözüm sürecinin bir çırpıda bitirilmesinin ne demek olacağını da çok iyi bilen kadınlarız. Çünkü biz 1990’ların kirli savaş ortamında her türlü şiddete ve baskıya, tacize, tecavüze, cinsel istismarlara maruz kalan, yokluk, yoksulluk, yokluk içinde bir ömür boyu bakım emeği verme görevini üstlenen ve asla o günlerin karanlık ortamına yeniden dönmek istenmeyen ve bunun için ille de barış diyen kadınlarız." dedi.

Oturma eyleminden sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.