Merhum Başbakan Bülent Ecevit, 90. doğum günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Demokratik Sol Parti (DSP) tarafından, Merhum Başbakan Bülent Ecevit için, 90. doğum günü dolayısı ile Devlet Mezarlığı'ndaki kabrinin başında dualar eşliğinde anma etkinliği düzenlendi. Bülent Ecevit'in kabrini, Genel Başkanı Masum Türker ve partili heyet ziyaret etti.

Türker, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye bu bölgede herkesle sorunlu bir ülke haline geldi. İtibar yerlerde. Dünya, Türkiye’nin parçalanmasının bekleyişine girmiş durumda.” dedi. Ecevit’in 'birlikte olun' uyarısına karşı Türkiye’yi yönetenlerin tam aksi yönde hareket ettiklerini söyleyen Türker, “Herkesi ötekileştiren kutuplaştıran bölmeye çalıştıran hatta dini alet ederek Türkiye’de rejimin değişmesi için halkı yanlışlıklarla yönlendirip desteğini alarak bunları yapmaya çalışanların nelere mal olacağını görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye, yalnız senin başbakanlığı bıraktıktan sonra yurt dışına ödenen faiz 265 milyar dolara yükseldi. Türkiye şu anda verilmiş ama halka açıklanmamış savaş beklentisiyle karşı karşıya, komşumuz Suriye’nin vatandaşların Türkiye’yi yönetenlerin yanlışlıklarının da etkisiyle şu anda ülkemizde sokağa bırakılmış durumda. Vatandaşlarımızın sorunu yoksulluk ve işsizlik başını almış gidiyor. Türkiye’yi halkını köleleştirerek idare etmeyi düşünenler insanların gelirlerini azaltıp borçlandırıp hep baskı yaptılar. İktidar olmayanlar alternatif gücünün ortaya koyamadılar. Her seçimde bizleri saf dışı bırakabilmek için 'aman oylar bölünmesin' dediler ama onlar büyüyemediler ve hala farkında değiller. Türkiye'yi bu hale getirenler. Sorun bu yanlışlıklardan kurtulmaksa iktidar partisinin oylarını azaltmaktır. Biz senden bunları DSP ilkeleri içinde görüyor ve bununla mücadele ediyoruz.”

HEDEFİMİZ SALTANATI SONA ERDİRMEK

Mevcut 4 partinin dışında Parlamento'ya yeni partilerin de girmesi gerektiğini dile getiren Türker, “DSP yoksa Türkiye’de artık Atatürk’ün yolu kapanacak yerine saltanat yolları, Başkanlık sistemi adı altında kurulmaya başlanacaktır. Bu sergilenen oyunu bozmak için azimli ve yeminliyiz. Biz Atatürk’ün yolundayız. Hedefimiz saltanatı sona erdirmektir.” dedi.