Baskın yapılan Kanaltürk ve Bugün Televizyonu’na yapılan baskının ardından, gazeteci arkadaşlarına destek vermek isteyen Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, içeri alınmadı. Polislerle tartışan Keneş, “Anayasaya aykırı bir şekilde baskın yapılmıştır. Bir yayın kuruluşu gasp edilmiştir.” dedi.

Bülent Keneş, baskın yapılan Kanaltürk ve Bugün Televizyonu’nda çalışan arkadaşlarına destek vermek için televizyon binasına geldi. Keneş, polisler tarafından içeriye alınmadı. Ve polis ekiplerine tepki gösterdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Keneş, “Türkiye olağan dışı günler yaşıyor. Hukuksuzluk keyfinin tek adamlık rejime dönüşeceğini düşünenler haklı çıktı. Bu sabah itibariyle rejimin karakteri değişmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti artık cumhuriyet ve demokrasi olma vasfını taşıyamaz hale gelmiştir.” diye konuştu.

Anayasanın, hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığını ifade eden Keneş, “Kanaltürk Televizyonu, Bugün Gazetesi ve Millet Gazetesi’ne anayasaya aykırı bir şekilde baskın yapılmıştır. Bir yayın kuruluşu gasp edilmiştir. Kayyum diye atanan şahıslar, atanmış bile olsa, televizyonun ana kumanda merkezlerine girmişlerdir. Polis zoruyla, hukuku ayaklar altına alarak, vatandaşın doğru bilgi alma hakkını ihlal etmişlerdir. Arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar bir direniş sergiliyorlar. Meslektaşları olarak dışarıdayız. Nasıl bir militanlıkla seçmişler ki çete kılıklı bazı kişilerin emriyle yaka paça dışarı atıldık.” ifadelerini kullandı.

Keneş şöyle devam etti: “Ahmet Davutoğlu kendisini halen Başbakan zannediyor. Ülkeyi ne hale getirmişler. Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtiraslarının tek adam olma çabasının memleketi despotizme savurduğunu herkes görsün. Kendi hırsızlıklarından, kabahatlerinden vatandaşın haberi olmasın diye göz göre göre bağımsız gazeteciler susturulmaya çalışılıyor. Bunu Türkiye hak etmiyor. Türkiye buna tahammül etmiyor, etmeyecek. İnşallah 1 Kasım’da defolup gidecekler.” şeklinde konuştu.