Genel seçimlerde yarışacak milletvekili adaylık listesini ilk olarak CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Listeyi saat 15.00'te getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Bülent Tezcan, Türkiye’de uzun zamandan bu yana 85 seçim çevresinin 55’inde sandık koyup ön seçim ile milletvekili adaylarını üyeleriyle belirlediklerine işaret ederek, "Sandıktan çıkan sonuçların hiçbirini değiştirmedik." dedi.
"Ön seçim yapılan bölgelerde, 28 merkez adayı da kontenjan adayı olarak üç büyük ilden aday gösterildi. Bunun dışındaki birkaç ilde listeler tamamlanarak verildi." diye devam eden Tezcan, bütün seçim bölgelerinde tam seçim listesi ile seçime gireceklerini dile getirdi. Tezcan, listelerde önemi ölçüde kadın adayın bulunduğunu, ama kadın adayların arzu edilen kadar olmadığını belirterek, "100’ün üzerinde kadın aday var. Arzumuz önümüzdeki süreçte çok daha fazla kadın adayını listelerimizde görebilmek." ifadelerini kullandı.

Kontenjan belirlemesinde üç büyük ilin ilk sıralarını kadın adaylara ayrıldığını belirten Tezcan, önemli ölçüde kadın adayını ön plana çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Tezcan, 14 ilde kadın adayların listelerin birinci sırasında olduğuna dikkat çekerek, "Ön seçimden çıkan adaylarımız var. 30 yaşın altında 10 adayımız var. Bu çerçevede, CHP olarak seçimlere hazırız. 7 Haziran, demokratik ve olgun seçim yarışı ile sonuçlanırsa bir iktidar değişimini müjdeliyoruz." diye konuştu.