Bulgaristan sınır polisinin dövdüğü Iraklı uyruklu iki kaçak sınırda donarak öldü, biri de hastanede yaşam savaşı veriyor

IŞİD’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidi’lerden oluşan 17 kişilik bir grup Almanya’ya gitmek üzere yola çıktı. İstanbul’dan hareket eden grup Edirne’ye geldi. Buradan sınır bölgesine doğru yola devam eden kaçaklar yasa dışı yollardan Bulgaristan tarafına geçti. Bulgaristan tarafına geçmeyi başaran Ezidiler bu ülkenin sınır polisine yakalandı. Polis tarafından feci şekilde dövülen kaçakların kişisel eşyaları, cep telefonları ve paralarına el konuldu.
Darp edilen kaçaklar gruplara ayrılarak Türkiye’ye farklı noktalardan giriş yapmak zorunda kaldı. Ancak kaçakların çileli yolculuğu ölümle sonuçlandı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri kaçaklardan 10 kişiyi yakaladı. Aramalarını sürdüren ekipler, Ahi Evran köyünde Dalil Murat İlyas ve elektrik mühendisi olduğu öğrenilen Mohammed Jawad Kadhim’in cesedini buldu. Sınıra yakın Uzgaç köyünde ise İslam Mohammed Aldbess isimli kaçak donmak üzereyken bulundu.

Ölen kaçakların cesetleri Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılırken donmak üzere bulunan kaçak ise tedavi altına alındı. Bulgaristan’da dövüldükten sonra Türkiye’ye sağ bir şekilde ulaşmayı başaran Hacı Halo isimli Ezidi, başından geçen olayı gazetecilere anlattı. Almanya’ya gitmek üzere yola çıktıklarını ve Bulgaristan tarafına geçildikten sonra feci şekilde dövüldüklerini anlatan Halo, dövülenler arasında bacağı kırık ve yaralı arkadaşının olduğunu söyledi. Yaralı arkadaşını sırtında taşıyarak Türkiye sınırına getirdiğini ifade eden Hacı Halo, yaralı arkadaşının alınması için kaçaklara bin dolar verdiğini belirtti. Parayı alan kaçakların arkadaşını almaya gelmediğini dile getiren Halo, arkadaşının kurtarılması için sınıra yakın köye yürüyerek gittiğini kaydetti. Dil bilmediği için köylülere derdini anlatamadığını açıklayan Halo, daha sonra jandarmaya haber verdiğini açıkladı.