Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Atatürk Orman Çiftliği ana planının mahkemece iptalini gerekçe göstererek Ankara Bulvarı’nı kapatma kararı alması tepkilere yol açtı.
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Aklı selim yöneticilerin yapması gereken hukuka uygun düzenlemeleri, halkını mağdur etmeden çözmektir. Ancak, kendi hatalarının bedelini Ankara halkına çıkaran bu anlayışın yol kapatmasını, ilk defa görmüyoruz. Aynı tavrı Akay Kavşağı’nda ve kullanılmayan üst geçitlerde de yaptı.” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yazılı açıklama yaparak, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ankara Bulvarı’nı kapatma kararını değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendi plansız ve hukuksuzluğunu Ankaralılara eziyet haline getirdiğini savunan Candan, Gökçek’in istifa etmesi gerektiğinin ifade ederek, "Ankara defterini kapat" ifadesini kullandı. Gökçek’in Ankara'yı planlı yönetme kabiliyetini yitirdiğini öne süren Candan, her yaptığı plan ve projenin bilimsel planlama ilkelerine aykırı olduğunu, Ankaralının yararına olmadığı için hukuk tarafından iptal edildiğini söyledi.

Aklı selim yöneticilerin hukuka uygun düzenlemeleri, halkını mağdur etmeden çözmesi gerektiğini vurgulayan Candan, şunları dile getirdi: “Ancak, kendi hatalarının bedelini Ankara halkına çıkaran bu anlayışın yol kapatmasını, ilk defa görmüyoruz. Aynı tavrı Akay kavşağında ve kullanılmayan üst geçitlerde de yaptı. Yapması gereken öncelikle binlerce ağacı keserek demir yığınına çevirdiği Ankarapark'ı kaldırmasıdır. Şov yapmayı bırak önce Ankapark’ı kaldır, yeşillendir eski haline getir."

Ankara Bulvarı’nı kapatma kararının bilbord ve diğer reklam araçlarıyla duyurulacağını hatırlatan Candan, “Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazarak bu duyurulara ne kadar bütçe ayrıldığını, Ankaralıların ne kadar parasının bu işlere harcanacağını sorduk” diye konuştu.

"AKAY KAVŞAĞI TRAJEDİ, ANKARA BULVARI KOMEDİ"

Melih Gökçek'in Akay Kavşağı’nda kendi hukuksuz ve plansızlığını bilboard savaşlarıyla örtmeye çalıştığını iddia eden Candan, "Artık bu tekrarlar gına getiriyor. Bu tür uygulamalarının birincisi trajedi, ikincisi komedidir. Aynı şeyi şimdi AOÇ alanlarındaki hukuksuzluğunu kapatmak için denemeye çalışıyor. Lakin o köprülerin altından çok sular aktı. Ankara'nın kamu kaynaklarını israf eden yöneticilerden, bu zararın tazmin edilmesi süreci başlayacaktır. ‘Ben yaptım oldu, ben oyuncaklarla oynayacağım, onun için Ankaralının 4 Ankaray parasına robot getiririm, ulaşım ana planını keyfime göre yaparım, yapmam’ dönemi bitmiştir. 22 yıldır 1 metre metro yapamamış, metro yapma yetkisi elinden alınmış bir belediye ile karşı karşıyayız. Ankara Bulvarı’nı kapatma kararı, artık onun Ankara defterini kapatması gerektiğini itirafıdır."

Candan, İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nu bu süreçle ilgili araştırma yapmaya çağırdı.