Centilmenliği ile ön plana çıkan Alman Birinci Ligi Bundesliga’nın dokuzuncu haftasında kartlar adeta havada uçuştu. Hakemler biri ikinci sarıdan iki kırmızı kart gösterirken, 47 de sarı kartını çıkardı. Çıkarılan sarı kartlar sezon rekoru olarak kayıtlara geçti. Bundesliga’nın 9. haftası en fazla kartların çıktığı haftalardan biri olarak kayıtlara geçti. Hakemler biri ikinci sarıdan iki kırmızı kart gösterirken, 47 de sarı kart çıkardı. Sarı kartlarda sezon rekoru kırıldı. Dört kez boyalı alan gösterilirken, bunların ikisi kaçtı. Dokuz haftada çalınan 35’inci penaltı düdüğü oldu.

Geçen sezon aynı haftada sadece 19 penaltı kararı çıkmıştı. Fileler bu hafta 22 kez havalandı. 14’ünü deplasman takımları, 8’ini ise ev sahibi ekipleri attı. Hamburg-Bayer Leverkusen mücadelesi gol atılmadan tamamlanan tek karşılaşmaydı. Bu hafta deplasman takımları daha başarılıydı. Dış sahada mücadele eden ekiplerden 5’i sahadan galibiyet sevinciyle ayrılırken, sadece 3 ev sahibi takım taraftarlarını mutlu edebildi. Dokuz maçı toplam 395 bin 648 biletli seyirci tribünden izlerken, maç başı ortalama 43 bin 961 oldu.

STUTTGART VE HANNOVER’DE ÜÇ PUAN SEVİNCİ

Bundesliga’ya bu sezon kötü başlayan ve son iki sırada yer alan Stuttgart ve Hannover haftayı galibiyetle kapatarak düşme hattının üzerine çıkmanın sevinci yaşadılar. Stuttgart, konuk ettiği ligin yeni ekibi Ingolstadt’ı 1-0 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini aldı. İlk yarısı golsüz geçilen maçın ikinci yarısında Kırmızı-Beyazlılara üç puanı getiren tek golü Daniel Didavi kaydetti. Ingolstadt’ın kalesini koruyan Türk eldiven Ramazan Özcan’ın başarılı kurtarışları takımının puan alması için yeterli olmadı.

Geçen yıl ligde kalmayı son maçını kazanarak başarabilen Hannover 96, bu sezon da inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Haftaya son sırada giren, Kuzey ekibi deplasmanda Köln’ü tek golle devirerek ligin dibinden kurtarmayı başardı. Leon Andreasen’in 38’inci dakikada topu koluyla Köln ağlarına göndermesini karşılaşmanın hakemi ve yardımcıları görmeyince pozisyon gol olarak değer kazandı. Kırmızı-Siyahlılar beş aylık aradan sonra deplasmandan galibiyetle döndü. Tarihinin en başarılı lig başlangıcını yapan Köln ise evinde 14 maç sonra ilk kez kaybederek dördüncü sıraya çıkma şansını kullanamadı.

LEWANDOWSKİ KRALLIKTA ZİRVEDE

Gol krallığında 12 golü bulunan Bayern Münih’in Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski zirvede yer alıyor. Borussia Dortmund’dan Aubameyang 10 golle ikinci, yine Bayern’den Thomas Müller 9 golle üçüncü sırada. Bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan Mainz 05’in Türk yıldızı Yunus Mallı da attığı 6 golle bu futbolcuları takip ediyor.