Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı'nın 3-6 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek  ''Türkiye Şehitlerine Yürüyor'' etkinliği öncesinde Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kardan şehit heykellerine şekil vermeye başladı.

Şehit heykellerinin yapılacağı 150 metrekarelik alana 80 kamyon kar taşınmasının ardından lise öğrencileri, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerlerin figürlerini kara yansıttı. İtfaiye ekipleri ise kar heykellere su sıkarak donmasını sağladı.

Kardan şehit heykellerin açılışı ise 5 Ocak Cumartesi günü etkinlikler kapsamında yapılacak.

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Talip Oğultarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardan şehit heykelleri için 4 gündür bölgeye kar taşındığını söyledi.

Okul olarak her yıl bu etkinliklere kardan şehit heykelleri yaparak katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Oğultarhan, şunları kaydetti:

''Bu yılki çalışmamız resim öğretmenleri Özgür Terzi ve Sinan Güzel'in koordinesinde 25 kişilik öğrenci grubu tarafından yapılıyor. Tabi bizde şehit dedelerimize küçükte olsa hem bir vefa borcu hem de öğrencilerimizin tarih bilincini canlı tutarak, bu toprakların ne şartlarda kazanıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Bundan da son derece gurur duyuyoruz.''