İzmir'de de bir günlük iş bırakan sağlık çalışanları, düzenledikleri protesto eyleminde İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Sağlık çalışanının emeğinin karşılığı dua değildir. Bunların hesabı duayla ödenmez Sayın Sağlık Bakanım. Bunların hesabı bu dünyada adaletle, öbür dünyada ilahi adaletle ödenir.” dedi.

İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen, Aile Hekimleri Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Genel Sağlık İş Sendikası, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği üyeleri, haklarının iyileştirilmesi için Basmane Meydanı’nda toplandı. Grup buradan, ellerinde pankartlarla slogan atarak İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan nöbet ücreti zammına da tepki gösteren sağlıkçılar, ıslık ve düdük çalarak protesto etti. Burada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, ''Aylardan beri taleplerimizi haykırıyoruz. Sağlık Bakanı’ndan, Maliye Bakanı’ndan, Başbakan'dan haklarımızı talep ettik, hiçbir ses gelmedi. Sadece bu eylemi yapacağımızı açıkladıktan sonra Sayın Başbakan, dün büyük bir müjde verdi, 'Sağlıkçılara yüzde 50 zam yaptık.' dedi ama bu bir yalandır. Saati 7,5 lira olan nöbet listesine yüzde 50 zam yaptılar, kutlu olsun hepimize. Taleplerimiz yerine getirilmezse sağlık kurumlarının bahçesinde, polikliniklerde, ameliyathanelerde, aile hekimliği merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, sokakta bu taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz ve kazanacağız.'' dedi.

'BUNLARIN HESABI DUAYLA ÖDENMEZ'

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Doğruyol, “Sağlıkta Dönüşüm adı altında başlattığınız çalışmaların sonucunda sağlık çalışanları sahipsiz kalmış ve sağlık çalışanları kan ağlamaktadır. Yaklaşık 13 yıllık iktidarınız döneminde sağlık çalışanlarını uğrattığınız ekonomik kayıpların, vatandaş gözünde çalışanları itibarsızlaştırmanın, sağlıkta şiddetin, sağlıkta taşeronlaşmanın, siyasi hesaplarınız adına üretilen sağlık politikalarının, siyaseten kullanılan sağlık çalışanlarının hesabını elbet bir gün vereceksiniz.” dedi. Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıkta Dönüşüm adı altında, Alo 184 şikayet hattıyla şikayet edilip intihar eden doktorun, hasta hakları birimleriyle şikayet edilerek huzursuz edilen binlerce sağlık çalışanının, üniversite hastanelerinde personel eksikliğiyle kesintisiz 36 saat nöbet tutan sağlık çalışanın emeğinin karşılığı dua değildir. Bunların hesabı duayla ödenmez Sayın Sağlık Bakanım. Bunların hesabı bu dünyada adaletle, öbür dünyada ilahi adaletle ödenir.”

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra olaysız şekilde dağıldı.