Gezi olayları sonrasında ölen Berkin Elvan’ın cenazesinin ardından çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu’nun silahla vurularak öldürülmesi davasında bir sanık tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Zafer Karadağ, Volkan Gezer ve Oğuz Kartal getirildi. Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu da duruşmaya katıldı. Sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal olay gününe ait kamera kayıtlarını incelemek istediklerini ifade etti. Sanık Kartal, olayın faili olduğunu iddia ettiği firari sanık Gökhan Koca’nın görüntüsü ortaya çıkmadan önce eşkalini tarif ettiğini hatırlattı. Koca’nın defalarca görüldüğü ve ihbar edildiği halde yakalanmadığını ileri sürdü.

Sanık Zafer Karadağ da savunmasında, “Benim bu olaylarla hiç alakam yok. 12 aydır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti ara kararında sanık Zafer Karadağ’ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı süre ve öngörülen ceza miktarını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Karadağ, bütün duruşmalara bizzat katılma şartı ve adli kontrol tedbiri getirilerek tahliye edildi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.