Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Liseleri, ABD'nin New York şehrinde düzenlenen Genius Project Olympiad adlı uluslararası bilim ve sanat olimpiyatlarında dünya 1.’si oldu. Türkiye’ye Dünya Kupası’nı kazandıran Burç Vural öğrencilerinden Samet Karahan ve aynı yarışmada Bronz Madalya alarak dünya 3.’lüğünü elde eden Tarık Emre Kırım, Amerika’daki okullarda burslu olarak okuma hakkı kazandı.

Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Liseleri, New York'taki Sunny Oswega Eyalet Üniversitesi ve Terra Eğitim Vakfı tarafından ABD'nin New York şehrinde düzenlenen Genius Project Olympiad adlı uluslararası bilim ve sanat olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etti.

69 ülkeden 408 öğrencinin katıldığı proje olimpiyatlarında Burçlu öğrenciler çevre problemleri ile ilgili hazırladıkları iki kısa hikaye ile dünya derecelerinin sahibi oldu. Türkiye’den 63 projenin katıldığı olimpiyatta Burç Vural Anadolu ve Fen Liseleri öğrencilerinden Samet Karahan 'Yağmur Duası' adlı kısa hikayesi ile altın madalya alırken, Tarık Emre Kırım ise 'Sonbahar' adlı kısa hikayesi ile bronz madalyanın sahibi oldu. Burçlu öğrenciler ayrıca Amerika’daki okullarda okuma hakkı kazanırken, dünya 1.’si olan Samet Karahan 12 bin dolar, 3. olan Tarık Emre Kırım ise 8 bin dolar burs kazandı.

BURÇ VURAL’DA OKUDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ
Okul öğretmenleri Ertuğrul Ülgür’ün danışmanlığında hazırlamış oldukları eserleri ile binlerce proje arasından birinci ve üçüncü olan Burçlu öğrenciler, bu başarılarını okullarına ve öğretmenlerine borçlu olduklarını söyledi. Okullarında almış oldukları İngilizce eğitimi sayesinde tüm uluslararası yarışmalara rahatlıkla girme hakkı elde ettiklerini belirten Tarık Emre Kırım ve Samet Karahan, “Doğrusu kendimizi bu kadar başarılı bir okulda eğitim aldığımız ve bizlere büyük fedakarlıkla ders anlatan öğretmenlerimiz olduğu için çok şanslı hissediyoruz. Çünkü onlar bizi dünya 1.’si yaptı. Bu nedenle okulumuza ve öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bizler çok çalıştık ama öğretmenlerimiz olmasaydı biz bugün böyle bir yarışmaya katılamazdık.” diye konuştu.

Ertuğrul Ülgür ise öğrencilerini tebrik ederek, Özel Burç Okulları olarak büyük bir sevinç yaşadıklarını kaydetti. Öğrencilerinin gerçekten çok çalıştığını ve bugün elde etmiş oldukları başarıyı bir gün mutlaka kazanacaklarına inandıklarını belirterek, öğrencileri ile ayrı ayrı gurur duyduğunu ifade etti. Okul olarak Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde verilen İngilizce eğitimlerin çok daha kalitelisini okullarında verdiklerini belirten Ertuğrul Ülgür, “Öğrencilerimiz bugün tesadüfen burada değil. Onlar buraya gelebilmek için çok çalıştılar, çok araştırdılar, çok okudular, çok öğrendiler ve en önemlisi çok inandılar. Okul olarak vermiş olduğumuz eğitimin meyvelerini bu şekilde toplamak tarifi olmayan bir sevinç.” dedi.

Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Abdullah Akça, Genius Olympiad’larına katılan öğrencilerini telefonla arayarak tebrik etti. Öğrencilerinin hem Adana’yı, hem de Türkiye’yi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil ederek okullarına Dünya Kupası’nı kazandırdığını belirten Abdullah Akça, “Şimdiye kadar birçok bilim, sanat, spor ve eğitim alanındaki yarışmalarda Adana’yı ulusal ve uluslararası alanda temsil eden okulumuz, Genius Olympiad’ında da farkını ortaya koymuş oldu. Öğrencilerimiz gerçekten çok büyük bir başarıya imza attılar, onlarla ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah bu başarılarımız gelecek yıllarda artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.