Adana Özel Burç Okulları ulusal ve uluslararası bilim, sanat, proje ve olimpiyat yarışmalarındaki başarısına bir yenisini daha ekledi. Burç öğrencileri, İstanbul’da 7.si gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı’nda (INSPO) (International Science Project Olympiad) dünya ikincisi oldu.

Olimpiyatlara çeşitli ülkelerden gönderilen 550 proje 24-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da dereceye girmek için yarıştı. Yarışma sonucunda ise enerji, çevre ve mühendislik olmak üzere 3 kategoride 65 proje finale kaldı. Jürinin değerlendirmesi soncunda ise Özel Burç Vural Fen Lisesi öğrencilerinden Ali Kaan Tor ve Hasan Basri Kabakçı enerji dalında gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu.

Dünya çapında büyük bir başarıya imza attıkları için çok mutlu olduklarını belirten Ali Kaan Tor ve Hasan Basri Kabakçı, bu başarıyı okullarına ve öğretmenlerine borçlu olduklarını söyledi. Okullarının sahip olduğu tüm imkanları kullandıklarını ve öğretmenlerinin sonsuz desteğini gördüklerini belirten Burçlu öğrenciler, “Okulumuza, yaşadığımız şehir olan Adana’ya ve ülkemize böyle bir başarı kazandırdığımız için çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

YAMAN: BU YIL ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK

Uluslararası arenada elde edilen başarıdan dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Burç Okulları Proje Koordinatörü Bülent Yaman ise öğrencilerini tebrik etti. Bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri ve öğretmenleri bir araya getirerek bu yıl çok önemli projelere imza attıklarını belirten Bülent Yaman, “TÜBİTAK Mersin Bölge Sergisi’nde 9 proje ile yarıştık. Buradan 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ile döndük. Birinci olan projelerimiz 25-29 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yarışacak. Ayrıca 1 projemiz 19 Temmuz’da Belçika’da yapılacak Expo-Sciences International (ESI)’da ve 2 projemiz 13-19 Haziran’da ABD’nin New York şehrinde yapılacak Genius Olimpiyad’ta yarışacak. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projelerin dereceye gireceğine inanıyorum.” dedi. Öğrencilerinin INSPO’da dünya 2.’si olmasından dolayı büyük sevinç ve gurur yaşadıklarını belirten Burç Vural Lisesi Müdürü Abdullah Akça da öğrencilerini ve bu başarının kazanılmasında emeği geçen öğretmenlerini tebrik etti.

SÖZERİ: DÜNYANIN GELECEKTEKİ DEĞERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise okul olarak Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı’nda dünya ikinciliği gibi büyük bir başarıya imza attıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Uluslararası platformda her ülkeden gelen öğrenciler ile yarışabilecek düzeyde ve donanımda öğrenciler yetiştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Sultan Sözeri, “Biz bu yola geleceğin bilim adamlarını, geleceğin milli sporcularını yada tüm dünyanın arkasından koştuğu sanatçıları yetiştirmek için çıktık. Yolun başında belirlemiş olduğumuz bu hedeflere ise adım adım yaklaştığımızı görmek çok onur ve gurur verici bir durum. Ben planlı-programlı ve çok çalışarak bu sevinci bize yaşatan öğrencilerimize, onları yetiştiren öğretmenlerine ve her zaman destekçileri olan velilerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.