Adana’nın başarılı eğitim kurumlarından Özel Burç Okulları’na bağlı Çukurova Burç Koleji’ne yönelik maliyeci ve polislerin baskınına ilişkin kurum avukatları açıklama yaptı. Avukatlardan Ruhi Hallaçoğlu, sabah saatlerinde polis ve maliyecilerin ‘vergi usul kanunu’ kapsamında arama yapmak üzere okula geldiğini hatırlattı. Arama sırasında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Hallaçoğlu, “Bugün okulun etüt programlarının olduğu bir günüdür. Eğitimin devam ettiği saatlerde -yeterli sayının çok üzerinde- 40 civarında polisle okula gelinmesinin dünyada ve ülkemizde başka bir örneği yoktur.” dedi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI KİMLİĞİNİ SORAN AVUKATA BOŞ KORİDORU GÖSTERİP 'GEL DE GÖSTEREYİM' DEDİ

Kaçakçılık ve Organize(KOM), Siber Suçlar, Mali, Güvenlik Şubelerinden oluşan ekibin ‘okula baskın yapılıyor’ gibi görüntü verecek şekildeki operasyonunun kolluk uygulamalarında yeri olmadığını vurgulayan Avukat Ruhi Hallaçoğlu, şunları söyledi: “Kurum yetkilileri beklenmeden ve polisler tarafından kimlik ibraz edilmeden aramaya başlanılmıştır. Bilindiği üzere arama sırasında gerek polisin, gerekse arama yapılan kişilerin kamera kaydı yapması hukuka uygundur. Sanki operasyonda ‘gizli, şüpheli’ bir şeyler varmış gibi kamera kaydı yapılması şube müdürü tarafından engellenmiştir. Konu ile ilgili tutanak tutulmak istendiğinde ilgili amirler isimlerini dahi ısrarla ifade etmemişlerdir. Sonradan edindiğimiz bilgiye göre bu kişilerin Mali Şube ile ilgili olmadıkları Kaçakçılık ve Organize Şube Müdür ve Müdür Yardımcısı oldukları öğrenilmiştir. Sonradan Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu öğrendiğimiz görevli kim olduğunu soran avukat arkadaşımıza başı ile boş koridoru işaret ederek ‘Gel de göstereyim’ demiştir. Bu hukuksuzluklar üzerine Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Avukat Sebahattin Gümüş de kuruma gelmiştir.”

'ARAMA FOTOKOPİ KAĞIT İLE YAPILDI'

“Vergi Usul Kanunu ile ilgili bir aramada Kaçakçılık ve Şube Müdür ve Müdür Yardımcısı ile ekibinin ne işi var?” sorusunu soran Hallaçoğlu, “Arama yapılan kurumun yaklaşık iki ay önce vergi incelemesinden geçmiş olduğunu düşündüğümüzde bu girişim hukuk tarihi açısından garabettir. Şunu da ifade etmek isterim ki; fotokopi bir arama kağıdı ile başlatılmıştır. Arama kararı usulsüz bir şekilde icra edilmiştir. Yapılan aramada hiçbir hukuksuzluğa ve usulsüzlüğe rastlanılamadığını da buradan kamu oyuna duyurmak istiyorum. Bu karara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde itiraz ettik. Hukukun tecelli edeceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.