Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından haince şehit edilen Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, memleketi Burdur'da son yolculuğunu uğurlandı. Helallik alınması için baba evine getirilen Aktürk'ün naaşını gören anne Aysel Aktürk, acıya dayanamayarak bayıldı. Aktürk'e, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Burdurlu Uzman Çavuş Hakan Aktürk için memleketinde tören düzenlendi. Aktürk'ün naaşı uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na, ardından da helallik alınması için baba evine getirildi. Burada yüzlerce Burdurlu tarafından karşılanan cenaze bir süre evin önünde araç içerisinde bekletildi. Bu sırada araç içerisindeki cenazeye bakan ve uzun süre gözyaşı döken şehit annesi Aysel Aktürk, baygınlık geçirdi. Evde hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından sedyeye konulan anne Aktürk, ambulansa alınarak müdahale edildi. Cenaze ise helallik alınması ve dua edilmesinin ardından cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü.

Burada toplanan yaklaşık 5 bin Burdurlu, şehit Aktürk'ü son yolculuğuna uğurlamak için hazır bekledi. Törene CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, diğer parti temsilcileri ile valiler, kaymakamlar, protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı. Şehit Aktürk'ün cenazesi musalla taşına getirildiği sırada tedavisinin ardından camiye getirilen anne Aysel Aktürk, uzun süre gözyaşı döktü. Musalla taşına konulan Türk bayrağına sarılı tabuta dokunan şehit amcası Cemal Aktürk, dayısı İbrahim Öztürk, anne Aysel Aktürk ve kız kardeşi Canan Aktürk uzun süre gözyaşı döktü. Anne Aktürk, oğlunun fotoğrafını defalarca öperek "Kuzum sana nasıl kıydılar?" diyerek ağıt yaktı. Şehidin kızı Aysel Aktürk de babasının tabutunu öperek uzun süre başında bekledi. Babasının fotoğrafına son kez bakan Aktürk, buradan ayrılarak arkadaşlarının yanına gitti. İkindi namazının ardından önce helallik alındı. Daha sonra Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından cenaze askerler tarafından omuzlara alınarak Burdur Şehitliği'ne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törenin ardından şehit Hakan Aktürk, son yolculuğuna uğurlandı.

"BU ÜLKEDE HALA HIRSIZ VAR"

Öte yandan cenaze namazının öncesi ve sonrası protestolar oldu. Cenaze namazından önce kalabalıktan bir kişi yüksek sesle "Bu ülkede hâlâ hırsız var." diye bağırdı. Başka bir kişi de "Yazıklar olsun." diye tepki gösterdi. Namazdan hemen önce ise yaşlı bir kadın tabuta sarılarak, "Kuzularını kimlere bırakıp gittin? Ankara'dakilerin de, doğudakilerin de kökü kesilsin. Yaktılar bizi de sizi de. Kökleri kesilsin. Nereye koyup gidiyorsun. Mekanın cennet olsun." dedi. Cenaze namazının ardından ise kalabalık "Kahrolsun PKK, şerefsiz PKK" gibi sloganlar attı.