Burdur’daki vatandaşın kimliği ile İstanbul’da dolandırıcılık yapan Mustafa D. isimli şahıs İstanbul Esenler polisinin takibi ile yakalandı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde ikamet eden Çetin Ekşioğlu, İstanbul’daki bir dolandırıcının şahsına ait kimlik bilgileri ile dolandırıcılık yaptığını polislerden öğrendiğini söyledi.
Ekşioğlu, "İstanbul Esenler Polis Karakolu’ndan bir polis, beni telefonla aradı. Şahsıma ait O07 seri ve ...34 numaralı nüfus cüzdanım ile Mustafa D. isimli şahsın sahte kimlik kartı düzenleyerek, piyasayı dolandırdığı bilgisini verdi. Olayı duyunca şaşırdım. Görevli memur en yakın karakola müracaat etmemi söyledi. Ben de adıma sahte kimlik düzenleyip, alışveriş yapan Mustafa D. isimli şahıstan şikâyetçi oldum." diye konuştu.

Olayın takibini yapan Ekşioğlu, dolandırıcı şahıs Mustafa D.’nin sahte kimlikle, iki adet cep telefonu, telefon hattı ve tablet aldığını, dolandırıcının bu ürünleri de veresiye aldığını belirtti.
İstanbul Esenler polislerinin yaptığı takibat sonucunda dolandırıcı şahsın yakalanarak cezaevine gönderildiği bilgisini veren Ekşioğlu, "Polislerden öğrendiğim bilgiye göre, yakalanan dolandırıcı şahsın üst aramasında Rasim Y. ve Mehmet Ali P. adına düzenlenmiş kimlik kartı ile kendi kimlik kartı olmak üzere dört farklı kimlik kartı ele geçirildiği bilgisini aldım." diye konuştu.

Kendisinin bir devlet memuru olduğunu anlatan mağdur Çetin Ekşioğlu, dolandırıcıların özellikle savcı, hakim, asker, polis olarak kendilerini tanıttığını, bu kişilerin kimliklerini kaybettikleri zaman çok dikkatli olmalarını, anında gerekli işlemleri yapmalarının çok önem arz ettiğini sözlerine ekledi.