Feshane'de Burdur tanıtım günleri, yöre ifadesiyle 'hadi gali sen de gel' sloganıyla başladı. Burdur'un kültürel, sosyal ve ekonomik değerlerinin daha iyi tanıtılıp turistik değerinin artırılması amacıyla ile özgü çok sayıda değer Feshane'de oluşturulan stantlarda görücüye çıktı. Sipsi ve kabak kemane gibi müzik enstrümanları ile meşhur ilin yöneticileri, etkinliğin açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a da kabak kemane hediye etti.

Burdur Şişi, keşkeki, sipsisi ve kabak kemane gibi kendine has değerlerini İstanbul'da görücüye çıkaran Burdurlular, tanıtım ile hem ekonomik gelirlerini artırmayı hem de Türkiye'de daha çok tanınmayı amaçlıyor. Feshane'de kurulan stantlarda bölgenin damak tadına has lezzetler, tarihi ve kültürel özelliklerini anlatan objeler sergileniyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte etkinliği ziyaret etti. Burdurluların ilgisiyle karşılanan Kurtulmuş, hemşehrilerini İstanbul'da görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Eşi Burdurlu olan Kurtulmuş, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak protokol üyeleri ile birlikte tanıtım günleri etkinliğinin açılış kurdelesini kesti. Kurtulmuş'a konuşmasının ardından Burdurlu dernek yöneticileri tarafından kabak kemane hediye edildi. Kurtulmuş, hediyesiyle basın mensuplarına poz verdi.

İstanbul Burdurlular Derneği Genel Sekreteri Dr. Serhat Onur, Burdur'un çevre illerin gölgesinde kaldığını ve istenilen düzeyde tanıtımının yapılamadığını söyledi. Son dönemlerde yapılan çalışmalarla küllerinden yeniden doğmaya başlayan Burdur'un kendine has değerleri ile önemli bir yere sahip olduğunu belirten Onur, "Burdur'un ezmesi, şişi, kabak kemanesi başka yerde yok. Bir yiyen bu lezzetlerden vazgeçemez. Herkesi bu lezzetleri tatmaya ve tanımaya davet ediyoruz" dedi.

BERBER USTASINDAN '250 YILLIK' FIRÇAYLA HİZMET

Burdur Günleri'nin en dikkat çeken stantlarından birini berber ustası Ersan Karael'in müşterilerini ağırladığı bölüm oluşturuyor. Çünkü Karael, tam 250 yıllık bir saç fırçasını hala kullanıyor. Günümüz teknolojilerine göre biraz büyük olsa da yıllar geçmesine rağmen Karael ve ondan önceki ustaları fırçayı kullanmaya devam etmiş. Müşteriler de memnun olunca fırça, tam 250 yıldır hizmet vermeyi sürdürüyor.