Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, DİSK, Türk İş ve Hak İş Konfederasyonlarını bürokrasi sendikaları olarak nitelendirerek "Her zaman işverenin yanında yer aldılar. Taşeronun yaygınlaşmasına katkı sağladılar." dedi.

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, sendika binasında yaptığı açıklamada DİSK, Türk İş, Hak İş Konfederasyonlarının bürokrasi sendikacılığı yaptıklarını öne sürerek, söz konusu sendikaların işçinin değil, işverenin yanında yer aldığını belirtti. Aynı sendikaların taşeron sisteminin yaygınlaşmasında önemli rol oynadığını ileri süren Arslan, "İşçilerden yana tavır almayan, işverenden yana tavır alan sendikacılığın, işçilerin mücadelesinin önünde en büyük engel olduğunu söylüyorum." şeklinde konuştu.

Bürokrasi sendikalarını, üyelerinden aldıkları aidatı kaybetme endişesi ile işverenin yanında yer almakla eleştiren Arslan, otomotiv işçilerinin eylemini hatırlatarak, açıklamasına şöyle devam etti: "Renault ve Tofaş işçileri bunu bozdu. İşçiler 'bürokratik sendikacılık artık yakamızdan düş' diyorlar. İşçiler işveren yanlısı sendika istemiyor. Türkiye'de sendikaları artık işçilerin yönetmesi gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Taşeronu yerleşik hale getiren bürokratik sendikacılıktan işçilerin bir an önce kurtulması gerekiyor. Kamu alanlarında taşeron yaygınlaştırılırken DİSK, Türk İş, Hak İş neredeydiler? Aidatlarının yok olacağı endişesi ile seslerini çıkaramadılar, korktular."

'SARI SENDİKALAR, HÜKÜMET İLE ANLAŞTI'

Belediyelerde söz konusu sendikaların üye yapmadığını öne süren Arslan şunları kaydetti: "Örgütlenmenin üzerinde durmuyorlar. Hastanelerde sağlık işkolunda hiçbir işçi görünmediği için belediyelerde taşeron işçileri örgütlemesi gereken üye yapması gereken sendikalar, hastanelerde kendi iş kollarında olmamasına rağmen üye yapıyorlar. Bu da hükümet ile anlaştıklarını ortaya koyuyor."