Şehreküstü Meydanı’nda toplanan Alperek Ocakları üyeleri, açtıkları pankartlarla yaşanın zulmü kınadı. Bursa Alperen Ocakları Başkanı Aytekin Ergün, zulme uğrayan herkese kucak açan Türkiye’nin Uygur Türklerine de kucak açması gerektiğini söyledi. Çin’de Uygur Türklerine yapılan zulümlerin onda birinin Hristiyan bir zümreye yapılması halinde dünyanın ayağa kalkacağını dile getiren Ergün, şöyle konuştu: “Biz Müslümanlara ne olmuş ki başımızı deve kuşu gibi kuma gömmüşüz. Dünyanın çok yerinde Müslümanlara özellikle de Türklere yapılan zulümlere ne zaman dur diyeceğiz. İslam ülkeleri ne zaman uyanacak? Sözde insan hakları savunucuları, dernekler, sivil toplum örgütleri size sesleniyoruz! Sesimizi duyan var mı? Dürüst olun, insani olun. Çin zulmü altında inleyen, yerinden yurdundan koparılan Uygur Türklerine ne zaman sahip çıkacaksınız? Çıkarın yüzünüzdeki maskeleri. Ya bu zulme karşı duracaksınız ya da bu zulme ortaksınız.”

AKP hükümetine de seslenen Ergün, şöyle devam etti: “Sınırlarımıza dayanan ve kapıları ardına kadar açıp Yezidilere, Araplara, Peşmergelere verdiğiniz sınırsız desteği, soydaşlarımız yani Uygur Türkleri içinde istiyoruz. Evet, biliyoruz, sizin bu konudaki beceriksizliğinizi Rabialar arasındaki taraf tutmanızı, yanı başımızdaki Kerkük Türkmenlerine sahip çıkmamanızı biliyoruz ve anlıyoruz. Dünya yıkılsa AKP hükümetinin Rabialar arasındaki taraf tuşunu unutmayacağız. Mısırın Rabia’sına yas tutmanızı ve Uygur Türkü’nün Rabia’sını görmezden gelip Hava limanlarında kimsesiz bırakmanızı asla unutmayacağız. Ancak, gün hesaplaşma günü değil, gün, Çin’e iade edilmesi halinde idam edilecekleri Uygur Türklerine sahip çıkma günüdür. Çare yok burası Türkiye ve nerede bir karındaşımız varsa ona sahip çıkmak zorundayız.”

Tayland’a sığınan Uygur Türlerinin yardım beklediğini vurgulayan Ergün, "Bizden başka yardım edecek kimse yok, cesur olun ve kendiniz gelin. Bu ülkede yaşayan vatandaşlara sesleniyoruz. Büyük Birlik Partisi’nden ve Alperen Ocakları mensuplarından başka Uygur Türklerine sahip çıkacak kimse yok mu? Sadece biz mi Türk’üz? Sizler Türk değil misiniz? Ateşe atılanlar kardeşlerimizdir. Gün Birlik olma günüdür. Zalimler için yaşasın Cehennem."