Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, iktidar için solcu, sosyalist yada cemaatçi olmanın önemli olmadığını belirterek, “Bütün amaç muhalif sesleri susturmak ama başaramayacaklar.” dedi.

Ekrem Demiröz, İpek Medya Grubuna yönelik başlatılan ‘Özgür Medyayı Susturma Operasyonu’na tepki gösterdi. Operasyona uğrayan medya grubunu çok takip etmediğini vurgulayan Demiröz, “Ancak izlediğim ve referans aldığım medya grubuna yapılan bir operasyondan da bu operasyonu ayırmam. Bütün bunların yapılacağı çok önce tarihe geçen, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘cadı avı başlatıyoruz’ sözü ile başladı. Geçmişte insanlar bu ad altındaki takiplerden ve ölümlerden çok çekti. Bugün yapılan operasyonların nedeni işte o sözde saklıdır. Beklenen, tasarlanmış bir sürecin, cadı avının doğal sonucudur.” diye konuştu.

“SIRANIN KENDİSİNE GELECEĞİNDEN KİMSE KUŞKU DUYMASIN”

Olaya haber alma özgürlüğü açısından baktığını belirten Demiröz, şöyle konuştu: “Şuan medyanıza yapılan bu baskınlara suskun kalırsak, sıranın, referans aldığımız, izlediğimiz, çünkü herkesin izlediği medya var, sıranın onlara geleceğinden kimse kuşku duymasın. İnsanlar şöyle demesinler, ‘ya ben bu medya grubunu zaten izlemiyorum, olanlardan bana ne, zaten de bir kültürümüz var ‘ateş olmadan yerden duman çıkmaz’ dememeli. Elbette kimse suç işleme ayrıcalığına sahip değil. Bir medya grubu yasalara aykırı bir şey yapmışsa elbette sorgulansın. Ama bunun amacı bu değil. Bu nedenle basın özgürlüğüne yönelik bu saldırıya karşı medyanızın sonuna kadar yanındayım.”

“BAŞARAMAYACAKLAR”

“Bütün muhalif sesleri kesmeye çalışıyorlar” diyen Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece bu mu, Doğan Medya Grubuna yapılanlar, Koç Grubuna yapılanlar ortada. Ellerindeki devletin tüm gücü ile kendilerine muhalif olma, karşı durma potansiyeli olan herkesi, bakın iç düşman yaratarak siyaset yapıyorlar. Önce orduyu, ardından çok cici tanımladıkları PKK’yı şimdi şeytanlaştırıyorlar. Daha önce cemaatle beraberdi iktidar. Ama ne zaman 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları patladı ve cemaatin bu operasyonların arkasında olduğu iddiası ortaya atıldı, ondan sonra bir iç düşman da cemaat oldu. Cemaate birinin ait olması bizi hiç ilgilendirmez. Sorun şu, tüm kesimi, yarın solcular, sosyalistler, muhalifse iktidar için bunlar fark etmez. Bütün amaç muhalif sesleri susturmak ama başaramayacaklar.”

“TÜM MUHALİF SESLERİ YOK ETMEK İSTİYORLAR”

Onlardan yana olmayan herkesin iç düşman potansiyeli taşıdığının altını çizen Demiröz, şunları dile getirdi: “Muhalif diye saldırıya uğrayan kim olursa olsun. Adalete olan referanslarımızı kaybettik toplum olarak. Yakınlarımızın yada bizim gibi düşünen insanların başına bir haksızlık geldiğinde kopardığımız kıyametin binde birini başkalarının başına geldiğinde koparmıyoruz. Cemaatten olmak gerekmiyor, cemaat medyasını izlemek de gerekmiyor. Yapılan haksızlık kime yapılırsa yapılsın haksızlıktır. Bu büyür mü, diğer medyalara sıçrar mı şuan bilemiyoruz ama bunu bir şaka olmadığı, sadece gözdağı amaçlı bir operasyon olmadığı görüşündeyim. Bunlar sonuç istiyorlar, susturmak istiyorlar, tüm muhalif sesleri, tüm muhalif duruşları yok etmek istiyorlar. Onun için hepimizin kim olduğumuza bakmadan, karşımızda haksızlığa uğrayan kişinin de kim olduğunu merak etmeden, haksızlığa karşı çıkmak zamanıdır.”