Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Bıçakçılar Derneği’nin desteği ile geleneksel olarak düzenlenen Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması tamamlandı.

2015 yılı 5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması ödül töreni Tayyare Kültür Merkezinde düzenlendi. Bu yıl 5.’si düzenlenen 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya toplam 69 kişi 230 ürünle katıldı.

Bu yıl ki yarışma; Mutfak ve kasap bıçağı seti, kılıç seti, hançer ve av bıçağı seti, çakı seti, testere seti ve döner-pastırma-börek bıçağı seti alanlarında düzenlendi.

Bu yılki yarışmaya katılarak dereceye girenlere toplamda 120 bin liralık para ödülü verildi. Yarışmada birincilere 8 bin lira, ikincilere 6 bin lira, üçüncülere 4’er bin lira ve mansiyon alanlara ise 2’şer bin lira para ödülü verildi. Düzenlenen yarışmada belirlenen her 6 alanda da birinci, ikinci ve üçüncüler ile mansiyon ödülü verildi.

SANATKARLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, belediye olarak el sanatları başta olmak üzere sanatkara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Bu gün tarih ve sanatkar başkenti Bursa’da güzel bir ödül töreni gerçekleştiriyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz el sanatımız bıçakçılığımız ile ilgili tasarım yarışmasının ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Sanatkar ve üretim şehri olan Bursa’da sanatlarımızdan göz bebeğimiz bıçakçılığın yaşatılması, geliştirilmesi ve gerçek anlamda el sanatı olarak değerlendirilmesi ve Bursa’mızın tanıtımına bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada katkı sağlaması, aynı zamanda esnafımızın bu konuda bu el sanatını en güzel şekilde yapan ve yüzyılların birikimi olan bu el sanatı yaşayan değerli sanatkarlarımızın yaşaması ve bu mesleğimizin yaşaması için ayakta kalıp Bursa’nın sembolü ve gururu olması konusunda çalışıyoruz.” dedi.

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen ise desteklerinden dolayı Başkan Recep Altepe’ye teşekkür ederken, kendilerine verilecek destekle bu el sanatını gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren bıçak ustaları ödül ve plaketlerini aldı. Ödül töreninin ardından dereceye giren ve yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği sergi salonu izlenime açıldı. Sergide dereceye giren özellikle kılıçlar büyük ilgi gördü.