Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO'nun ardından metro ve otobüs ücretlerine de bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam yaptı. Bursalılar daha önceden 2 liraya bindiği metroya bundan böyle 2.25 liradan binecek.

Zamlı tarifeye göre Bursa'da otobüs ücreti 2 lira 20 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Belediye otobüslerine indirimli binen vatandaşlar ise daha önce ödedikleri 1 lira 45 kuruş yerine 1 lira 65 kuruş ödemek zorunda kalacak. Bursaray ücretlerine de zam yapıldı. Metroyu tercih eden vatandaşlar bugünden itibaren 2 lira yerine 2.25 lira ödemek zorunda. Metroda indirimli bilet fiyatları da İndirimli 1 lira 35 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükseldi. Zamlarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi herhangi bir açıklama yapmadı.

Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO ücretlerine de geçen günlerde zam gelmişti. Zamlı tarfiye göre Mudanya-Kabataş arasında bilet fiyatı 22 liradan 25 liraya çıkmıştı. Gişe veya çağrı merkezinden BUDO bileti almak isteyenler 25 lira, sanal alemden bilet alanlar ise 24 lira ödeyecek. Yeni düzenlemeye göre çocuk, öğrenci, 65 yaş üstü ve basın mensubu bilet fiyatları 20-21 lira, şehit, gazi ve yetim bilet fiyatları da 15-16 lira olarak açıklandı.