Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’a yapılan silahlı saldırıyı kınayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanlarını mevcut güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda uyardı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çarşamba’daki İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’a yapılan silahlı saldırıya değinen Başkan Altepe, ağır yaralanan ve hayat mücadelesi veren Yıldız’a Allah’tan acil şifalar diledi. Yıldız’ın herkese yardımcı olmaya çalışan, güler yüzlü, insan sevdalısı bir başkan olduğunu ve menfur bir saldırıya maruz kaldığını anlatan Başkan Altepe, "Arkasında iz bırakacak çok kötü bir olay. Gerçekten üzüldük. Bize düşen, dua etmektir. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Allah acil şifalar versin. Çocuklarına ve sevdiklerine bağışlasın inşallah." dedi.

Başkan Altepe, belediye başkanlarını, güvenliğin artırılması konusunda uyardı. Hayatta her zaman her şeyin yaşanabileceğini, toplumun temsilcileri konumunda bulunan belediye başkanlarının sebepsiz de olsa sürekli risk altında bulunabildiğini ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Belediye binalarında giriş ve çıkışların daha güvenli olması gerekiyor. Bu konuda tolerans gösterilmemesi gerekiyor. Sorunlu kişilerin elini kolunu sallayarak makamlara girememesi gerekiyor. Eğer tedbir almazsak, üzücü olaylar artabilir."

TRAMVAY CADDELERİNE DÜZENLEME

Meclis toplantısında, tramvay hat planları üzerinde yer alan Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’yle İncirli Caddesi’nde cephe sağlıklaştırma ve otoparklar yapılmasına ilişkin karar da alındı. Cadde üzerindeki binalarda bedelinin yüzde 65’i belediyeye, yüzde 35’i de mülk sahiplerine yansıtılacak cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla trafiği rahatlatacak düzenlemelerin yapılacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Tayyareci Mehmet Ali ile İncirli caddelerinde 100 liralık eve 150 lira vererek kamulaştırma yapacağız. Bölgeyi otoparklarla donatacağız. Buralara sağlı sollu tramvay hatları döşeyeceğiz. Bizim derdimiz, Atatürk Caddesi gibi buraları da kalkındırmak. Seçkin mağazaların şube açmasını sağlamaktır." diye konuştu.