Alınan bilgiye göre, cinayetlerle ilgili 7 kişilik özel ekip oluşturan Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay günü bölgede beyaz eşya taşınan bir kamyonetin bulunduğunu belirledi. Ekipler, il genelinde yürütülen teknik incelemelerde, beyaz renkli bu kamyonetin öldürülen Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya'nın yakın arkadaşı İsa D'ye (40) ait olduğunu tespit etti.

Ekip, İsa D. ve maktullerin yakınlarıyla görüşen kişilerin telefon kayıtlarını inceledi. Bunun üzerine, İsa D'nin olay öncesi son telefon görüşmesini maktullerle yaptığı, olaydan önce silah, mermi, maske, takma sakal ve bıyık temin ettiği, olaydan sonra Y.V. adına sahte kimlik kullandığı tespit edildi. İsa D'nin bulunabileceği adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, şüpheliye ait maske ve silahları ele geçirdi.

Söz konusu adreslerde İsa D'yi bulamayan ekipler, şüphelinin kız arkadaşının Bursa'nın İnegöl ilçesinden Kahramanmaraş'a gitmek için farklı bir isimle otobüs bileti aldığını belirledi. Kadının Kahramanmaraş ile herhangi bir bağının olmadığını, İsa D'nin ise bu ilde sürekli irtibat halinde olduğu bir askerlik arkadaşı bulunduğu bilgilerini elde eden ekip, zanlının onun yanında saklanabileceğini ve kadının İsa D. ile buluşabileceği ihtimalini değerlendirdi.

Yolcu gibi davranan jandarma görevlileri, şüphelinin kız arkadaşının Kahramanmaraş'a gideceği otobüse bindi. Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığına da bilgi veren ekip, bu kentteki otogar ile zanlının asker arkadaşının evinin çevresinde önlem aldı. Ekip, otogarda inen kadın ile onu karşılamaya gelen İsa D'nin asker arkadaşını gözaltına aldı. İsa D. ise asker arkadaşının evinde yakalandı.

Bursa'ya getirilen İsa D'nin, ifadesinde cinayetleri işlediğini itiraf ettiği, olayda kullandığı av tüfeğini Bursa'da bir arkadaşının evinde sakladığı, Özalp ve Yalçınkaya'yı öldürdükten sonra onların üzerinden aldığı iki tabancayı ise Gemlik ilçesinde sattığını söylediği öğrenildi.

Osmangazi Jandarma Komutanlığına bağlı Doğancı Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsa D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp ile bir iş yerinde tanışıp arkadaş olduklarını belirten İsa D'nin, bir süre sonra Yalçınkaya'nın, kardeşinin cezaevinde olduğunu, işlerinin de bozulduğunu gerekçe göstererek kendisinden 24 bin lira borç aldığı ileri sürüldü.

İsa D'nin, olay günü borcu ödeyeceklerini söylemeleri üzerine Yalçınkaya ve Özalp ile buluştuğunu, onlardan birinin ateş etmesi üzerine tüfekle karşılık verdiğini ve öldüklerini görünce Kahramanmaraş'a kaçtığı iddia edildi.