Bursa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda üzerlerini aratmak istemeyen bir grup, polisle yaptığı uzun müzakere sonunda tertip komitesinin sorumluluğu üzerine aldığını söylemesi üzerine miting alanına aranmadan alındı.

Stad kavşağında toplanan gruplar saat 14.00 itibariyle şarkılar eşliğinde Kent Meydanı'na yürüyüşü geçti. Çeşitli gruplara ait flamalar eşliğinde yürüyen grupları Kent Meydanı'nda polis karanfillerle karşıladı. İşçilere karanfil dağıtan polis, 1 Mayıs bayramını tebrik etti. Gruplar, tören alanına üzerleri arandıktan sonra alındı. Polis, çantalar ve diğer eşyaları didik didik aradı. Arama yaptırmak istemeyen bazı gruplar ise tören alanına girmeden geri döndü. Kadınları ayrı bölümlerden içeri alınmasına tepki gösteren bir grup ise kadın erkek ayrımı yapıldığı iddiasıyla hep bir yerden içeri girmek istedi. Kısa bir tartışmanın ardından kadınlar ve erkekler, kadın polislerin arama yaptığı bölümden tören alanına giriş yaptı.

Halk Evleri üyeleri ise üzerini aratmak istemeyince olaylar çıktı. Ellerindeki flamalarla polise vuran göstericiler ile polis arasında bir süre arbede yaşandı. Polis, bazı göstericilerin flamasını aldı. Bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Uzun süren görüşmelerin ardından, üzerlerini aratmadan içeri girmek isteyen grup, Tertip Komitesi'nin devreye girmesiyle amacına ulaştı. Tertip Komitesi'nin polise, 'Sorumluluk bizde, bırakın içeri girsinler' demesi üzerine, polis göstericilerin içeri üst araması yapmadan içeri girmesine izin verdi.

Güvenlik güçleri, polis telsizinden yaptıkları anonsta, sorumluluğun Tertip Komitesi'nde olduğu belirtildi. Kent Meydanı'ndaki kutlamalar devam ediyor.