Bursa'da camiler, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi nedeniyle doldu taştı.

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye’de de huşu içinde değerlendiriliyor. Bursa’da da Kadir gecesi münasebetiyle vatandaşlar camilere akın etti. Kentte orucunu tutan vatandaşlar, gecenin feyzinden yararlanmak için iftardan sonra camilere koştu. Ulu cami, Yeşil cami, Muradiye camisi gibi selatin camiler başta olmak üzere Emir Sultan Cami ve türbesi ile Namazgah'da gecenin anlam ve önemine binaen özel programlar düzenlendi.

Akşam namazından sonra camilerde mevlitler okutularak dualar edildi. Kur'an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi'nde ayrıca başta Filistin, Suriye ve Doğu Türkistan olmak üzere zulüm ve sıkıntı içindeki Müslümanların kurtuluşu için de dualar edilip, eller semaya açıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualara 'amin' diyen Müslümanlar, kılınan teravih namazının ardından geceyi en iyi şekilde değerlendirmeye etmeye çalıştı.

Bazı vatandaşlar ise başta Ulu Camii olmak üzere akşam ve teravih namazlarını kılmak istedikleri tarihi camilerin çevresinde iftarını açtı. Yine Ulu Camii gibi büyük camilerde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami dışında serilen hasırlarda vatandaşlar namazlarını eda etti.

BURSASPOR ŞAMPİYON OLSUN

Camileri dolduran vatandaşlar, Müslüman alemi için huzur, birlik ve beraberlik temennisinde bulundu. Bazı Bursaspor taraftarları da bu sene Bursaspor’un şampiyon olması dua etti.