Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan ‘Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) binasının temeli törenle atıldı.

Kaba inşaatı tamamlanarak Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne kazandırılacak olan KOM binasının temelini, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, birlikte attı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa’da huzurlu bir yaşam için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Nerede riskli alanlar varsa yok ediyoruz. Yıkılacak binaları yıkıyor, yerleşim merkezlerini güvenli hale getiriyor, suç unsuru taşıyan alanları düzenliyor, ihtiyaç duyulan yerlere kameralar takıyor ve karanlık alanları aydınlatıyoruz. Her şey kontrol altında olsun ve Emniyet güçlerimiz en güzel ve en verimli şekilde çalışsın istiyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, mülkiyeti Maliye hazinesine ait, Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisli yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek kompleksin bodruma ek ve 4 kat olarak toplam 11 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan ‘ortak proje geliştirme’ protokolü kapsamında güzel bir hizmet binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Odunluk’ta inşa edilen komplekste hizmet büroları ve 45 araçlık kapalı otoparkın yanında nöbetçi kulübesi, ziyaretçi odası, kamera odası, teknik ve ortak alanlar, kafe ve yemekhane gibi sosyal alanlar da yer alacak. Kaba inşaatı 4 ayda tamamlanacak olan yeni hizmet binası, Emniyet teşkilatına ve KOM Şube Müdürlüğü’ne sinerji ve güç katacak." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da "Huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşamak insanlar için artık ihtiyaçların en önemlilerinden. Kentlerin yaşam kalitesini belirleyen faktörlerin en önemlilerinden biri, kentte yaşayan vatandaşların güvenlik algısıdır. Güvenlik güçlerine ve Emniyet teşkilatına verilecek destek çok önemlidir." diye konuştu.