Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Türk Ocağı Bursa Şubesi ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği Nevruz kutlaması, soğuk havada ve yağmur altında yapıldı. Havanın yağışlı olması sebebiyle Heykel’den Kent Meydanı’na yürüyüş iptal edilirken kutlamalara meydanda devam edildi. Mehter konseriyle başlayan kutlamalar, sağanak altında yapıldı. Vatandaşlar, yağmur altında bile cep telefonlarıyla görüntü çekmeye çalıştı.

Türk Ocağı Bursa Şube Başkanı Selçuk Kırlı, Nevruz’un Türk dünyasında tarihin erken çağlarından bu yana coşkuyla kutlandığını belirterek, “Baharı, dirilişi, bereketi ifade eden bir bayramdır. Bu bayram hayır içindir, birlik beraberlik, bereket içindir. Bu bayram bir bayramdır ve halkın bayramıdır.” dedi. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı tebrik ederek, “Önümüzdeki yeni yıl halkımız ve insanlık için bolluk olsun, bereket olsun. Nevruz ulusça, kardeşçe birarada, barış içinde yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma arzusunun coştuğu, bütün bu güzel duyguların yanında Türkiye’nin umut dolu günlerini, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayramdır, bir coşku günüdür.” diye konuştu.

Ardından Nevruz ateşi yakıldı. Vatandaşlar, ateşin üzerinden atladı. Daha sonra ösrte demir dövüldü. Ayrıca gözleme, ayran ve Nevruz pilavı ikram edildi.