Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama Burs'da protesto edildi. Basın açıklaması sırasında alandan geçen bir vatandaşın tepkisi üzerine ortam bir anda gerildi. Açıklamadan sonra yürüyüşe geçen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesi sonucu 4 kişi gözaltına alındı. Grup daha sonra oturma eyleminin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıya yönelik tepkiler sürüyor. Akşam saatlerinde Şehreküstü Meydanı'nda Bursa Savaş Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen protesto eylemine sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra CHP Bursa milletvekilleri Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak da katıldı. Basın açıklaması esnasında alandan geçen bir vatandaş, slogan atan gruba tepki gösterince ortam bir anda gerildi. Polislerle gruptakilerden bazıları arasında arbede yaşandı. Uzun süren gerginliğin ardından grup, sloganlar eşliğinde Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalıktan bazıları, polis olduğu iddia edilen ve kalabalığın görüntüsünü çektiği ileri sürülen bir kişiyi kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamaca sonrası kaçan kişi emniyet müdürlüğü binasına girdi. Bu esnada grupla polisler arasında arbede yaşandı. Polis, bazı kişilere copla müdahale etti, ardından 4 kişiyi gözaltına aldı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Eylemci grup daha sonra şehrin en işlek caddelerinden Fevzi Çakmak Caddesi'ni trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, eylemin son bulmasını, aksi taktirde müdahale edileceğini dile getirdi. İki TOMA caddenin geliş ve gidiş istikametinde hazır bekletildi. Taşların ve sopaların kullandığı gerginlikte göstericiler, arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek oturma eylemi yaptı. Gerginlikten dolayı esnafta kepenk kapattı. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, adliyeye giderek gözaltındaki partili gençlerin serbest bırakılmasını istedi. Heyet alana gelinciye kadar eylemcilerin oturma eylemi sürdü. Savcılığın, 'ifadelerinin ardından serbest bırakılacaklar' açıklamasının ardından eyleme son verildi.

SURUÇ'TA HAYATINI KAYBEDEN İKİ KİŞİ BURSA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan Şanlıurfa Suruç’taki patlamanın acısı Bursa’ya da düştü. Saldırıda HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın parti üyesi eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın hayatını kaybettiğini, kızı Sinem Kılıç'ın da yaralandığını açıklayan HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, "Acımız ve öfkemiz büyük. Yaklaşık 30 insanımız alçakça ve hunharca saldırıyla katledildi. Katledilen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Öldürülen insanların içinde parti meclis üyemiz Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç da yer alıyor. Bu acımızı ikiye katlıyor. Yarın bu arkadaşlarımızın cenazelerini almaya gideceğiz. Herhalde cenazelerin gelmesi yarına yetişmez ama işlemler tamamlanırsa Çarşamba günü Bursa'ya gelmesini bekliyoruz." açıklamasını yaptı.