Bursalılar, son zamanlarda yaşanan saldırılar sonrasında gelen şehitler için sokağa döküldü. Sokaklara düşen binlerce Bursalı, terörü lanetledi. HDP binasının önüne gelen kalabalık, PKK aleyhine slogan attıktan sonra binaya Türk bayrağı astı.

Ülkü Ocakları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü kapsamında Bursa’da da yürüyüş düzenlendi. Saat 19.00'da ülke genelinde 81 ilde il teşkilatları tarafından düzenlenen yürüyüşe vatandaşlar, yoğun katılım gösterdi.

Bursa Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Heykel'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe başta MHP olmak üzere siyasi partilerden de destek verildi.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, şeklinde sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, HDP il binası önüne gelince burada HDP ve PKK aleyhine sloganlar attı.

HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Sokaklara dökülen Bursalılar, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı binasına saldırdı. İl binası önüne gelince önce taşlı saldırıda bulunan grup, ardından binaya girmek istedi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı parti binasına girmek isteyen grup ile polisler arasında arbede yaşandı. Binaya girerek bayrak asmak isteyen grup ile polis arasında uzun süre itiş kakış yaşanırken, daha sonra binaya çıkan bir kişi tarafından binaya bayrak asılması ile grup buradan Heykel’e doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada AK Parti il binası önünde de polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Forama Meydanı'ndan yürüyerek Heykel'e gelen vatandaşlar, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Yapılan basın açıklamasında AK Partiye tepki gösterilirken izlenen çözüm sürecinin yanlışlığına vurgu yapıldı. Basın açıklamasının ardından şehitler için okunan Fatiha ve İstiklal Marşı'nın ardından grup, kentin değişik bölgelerine doğru dağıldı.