Bursa'da, akşam saatlerinde başlayan yağmur yer yer etkili oluyor. Yollarda su birikintileri oluşurken, Bursa Meteoroloji Müdürlüğü, sağanak yağışın pazartesi ve salı gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Uludağ'da ise kar kalınlığı bugünkü yağışla birlikte 140 santimetreye ulaştı.

Saat 17.00 sularında şehir merkezinde başlayan yağmur, yer yer etkili oluyor. Yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise koşturarak sığınacak bir yer aradı.

Yağışla birlikte derelerdeki su seviyesi de arttı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağışın bugün akşam saatlerinden itibaren pazartesi ve salı günü yer yer gök gürültülü devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, çarşamba günü yağış olmayacağını, yağmurun perşembe günü yeniden başlayacağını açıkladı. Yağmurun başlamasıyla birlikte Bursa'da hava sıcaklığının 15 derece civarında olması bekleniyor. Sıcaklık geceleri ise 7 dereceye kadar düşecek.

Öte yandan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 140 santimetreye ulaştığı bildirildi.