Bursa'da, işçilerin zam talebiyle Renault fabrikasında başlattığı üretimi durdurma eylemi, yayılarak devam ediyor. TOFAŞ, Coşkunöz ve Mako'nun ardından Ototrim fabrikası işçileri de üretimi durdurdu.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada eylem başlatan yaklaşık 600 kişi, diğer fabrika işçileri gibi Türk Metal sendikasından istifa ederek ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi. Fabrika içindeki bir grup işçi ile dışarıda kendilerine destek veren işçiler, attıkları sloganlarla kararlılıklarını dile getirdiler. Sabah saatlerinde eylem başlatan Ototrim işçilerine, Tofaş'tan gelen bir grup işçi de destek verdi. İşçiler birlikte fabrika önünde İstiklal Marşı okudu, ardından ortak dayanışma açıklaması yaptı.

Ototrim çalışanlarından Soner Eryılmaz, "Bursa'da böyle bir süreç yaşanıyor. Bosch'da yeni bir sözleşme yaptılar. Biz de aynısını istiyoruz. O yüzden üretime ara verdik, durdurmadık. İşverenimizle herhangi bir problemimiz yok. 4 talebimiz var. Bunları istiyoruz. Türk Metal'i kesinlikle burada istemiyoruz. Bu eylemler nedeniyle kimse işten çıkartılmayacak ve Bosch'da uygulanan aynı sözleşme bize de yapılacak. Bunları istiyoruz. Bunlar bize noter tarafından yazılı teminat altına alındığında eylemimizi bitireceğiz." diye konuştu.

Bu arada, eylemin ilk başladığı Renault fabrikasında da işçilerin direnişi sürüyor. İşçiler, aralarına yabancı kişi girmesin diye fabrika girişlerinde kimlik kontrolü yapıyor. Polis de fabrika çevresinde güvenliği artırdı. İşçilerle konuşan güvenlik güçleri, eylemlerin bitirilmesi çağrısı yaptı. Olumsuz cevap veren işçiler, talepleri karşılanana kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladı.