Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya ilçesindeki orman yangınının poyrazın dinmesiyle yerleşim birimleri için tehdit olmaktan çıktığını söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Bölge Müdürü Coşkun, yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığını belirterek, “Yangını kontrol altına aldık sabaha doru, ancak rüzgar var endişeliyiz. Şu anda tüm ekiplerimiz helikopterlerimiz çalışıyor. Dün, 17.30 sularında Mudanya ilçesi Göynüklü mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Biz ekiplerimizi hemen buraya sevk ettik, civardan helikopter istedik ama helikopterler gece çalışamadığı için gece özellikle orman itfaiyesi ve büyükşehir belediyesinden 50 civarında illerden gelen itfaiye ekipleri ile çalıştık ve yaklaşık 250 orman işçisi ile birlikte orman itfaiye ile müdahale ettik.“ dedi.

Şu anda yangında kontrol altında soğutma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Coşkun, “50 hektar kadar en az orman alanının zarar gördüğünü düşünüyoruz. Ayrıca atlamalar oldu. Bu gün de rüzgarın etkisi ile tehlikeli olacağını tahmin ediyoruz. Bizde tedbiri elden bırakmıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara seslenen Orman Bölge Müdürü Coşkun, bu günlerde otların da çok kuruduğunu belirterek vatandaşların ateş yakmaması uyarısında bulundu. Rüzgardan dolayı her an yaşanacak parlamalardan dolayı tedbirli olduklarını anlatan Coşkun, İzmir, Balıkesir, Kocaeli’nden, Adapazarı’ndan Bilecik’ten Yalova, Domaniç ve Kütahya’dan ekiplerin geldiğini ve yorulan ekiplerin yerine zinde ekipleri yangın alanına sevk ettiklerini söyledi.

Dün gece özelikle yerleşim yerlerine yangının sıçramaması için oralara yönlendirdiklerini anlatan Ahmet Köksal Coşkun, dün akşam 5 helikopterle müdahale ettiklerini ancak bu gün Ege’de de havanın tehlikeli olması nedeniyle oradan gelen üç helikopteri geri gönderdiklerini ve iki helikopterle soğutma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, zarar gören ev olmadığının altını çizerek bağ ve bahçelerden de zarar görenlerin olmadığını söyledi. Yangından özellikle kızılçam ormanlarının etkilendiğini anlatan Coşkun, yangının çıkış sebebi olarak da araştırmaların sürdüğünü aktardı.