Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından toplu taşıma araçlarına yapılan zamlar protesto edildi.

Zamlı tarifeye göre Bursa'da otobüs ücreti 2 lira 20 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Belediye otobüslerine indirimli binen vatandaşlar ise daha önce ödedikleri 1 lira 45 kuruş yerine 1 lira 65 kuruş ödemek zorunda kalacak. Bursaray ücretlerine de zam yapıldı. Metroyu tercih eden vatandaşlar bugünden itibaren 2 lira yerine 2.25 lira ödemek zorunda. Halkevleri üyesi bir grup, Şehreküstü Meydanı'nda ulaşım zammının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

AÇIKLAMA DAHİ YAPMADILAR ZAMMI OTOBÜSE BİNİNCE FARKETTİK

Zamma tepki gösteren vatandaşlar, dilekçelere imza koydu. Toplanan imzaların önümüzdeki Pazartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini belirten Halkevleri Bursa Şube Sekreteri Ahmet Keskin şunları kaydetti: "Sessiz sedasız toplu ulaşım bedellerine zam yapıldı. Zammın yapıldığını resmi bir açıklama ile değil evimize, işyerimize ulaşmak için toplu taşıma araçlarına bindiğimizde farkettik. 4 kişilik 2 çocuklu bir ailede, zamdan sonraki tarifeye göre; metroyu kullanan anne ve babanın işe gitmek için bir gidiş bir dönüş bilet ücreti 9 lira olurken çocukların okula gitmek için ödemesi gereken ücret 6 lira oldu. Günlük 15 lira ulaşım ücreti ödemek zorunda olan aile, bir ayda 450 lira ödeyerek diğer temel ihtiyaçlarından ödün vermek zorunda kalacak. 2 araç kullanmak zorunda olan aileler de ise eşlerden biri aldığı maaşı ulaşıma ödemek zorunda kalacak. Bursa için başlıca sorun olan ulaşım sıkıntısı gün geçtikçe büyümekte. AKP zihniyeti ise halkın haklarını gasp ederek soygunlarını sürdürerek insanları sermayeye köle etmeye devam etmekte."