Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla 35. Meslek Komitesi’nin katkılarıyla Bursa’da ilk kez Golf Turizm Paneli düzenlendi.

BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen panelde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, turizmin her çeşidi ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek, “Bursa’nın gelişimindeki temel dinamiklerden biri turizmdir. Golf turizmi de Bursa’ya yeni bir dinamizm ve enerji katacak. Turizmde nicelikten çok nitelik önemli. Kentimizde standartlara uygun sahaların olması gerekiyor.” dedi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da golfün turizmde yüksek kar marjları sağlayan önemli bir spor dalı olduğunu belirterek, “Golf turizmi için ülkemize gelen bir turist, seyahat amacıyla ülkemizi ziyaret eden bir turiste göre 5 kat fazla döviz bırakmaktadır. Tarihiyle ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar yüksek turizm potansiyeliyle de Türkiye’nin lider şehirlerinden biri olan Bursa’da turizm sektörünün çeşitlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda golf turizminin kentimize kazandırılması yönünde yapılan çalışmaları destekliyoruz.” diye konuştu.

İLK KEZ DÜZENLENİYOR

BTSO Turizm Konseyi ve 35. Meslek Komitesi Başkanı Hasan Eker de Bursa’nın mevsim özelliği, doğası, ekonomi ve kültüre katkısı, alt yapısı ve potansiyeli golf turizmine çok uygun bir yapıda olduğuna işaret etti. Hasan Eker, “Uzun vadeli ve doğru yatırımlarla karar almak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla şehrin tüm dinamiklerini bir araya getirerek, konuyu irdelemek ve kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Bu amaçla Bursa’da ilk kez ‘Golf Turizmi Paneli’ düzenledik” dedi.

BURSA, BU SPORA ÇOK UYGUN

Bursa Golf Kulübü Başkanı Gürkan Kaya da, Bursa’ya golf sahası kazandırmak için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Dünya üzerinde her yıl 30 milyon insan golf turizmi sayesinde seyahat ediyor. Bu aynı zamanda ciddi bir istihdam ve gelir kaynağıdır. Avrupa ülkeleri golf turizmi sayesinde ciddi gelirler elde ediyor. Özellikle İspanya milli gelirinin yüzde 10’nu golf sayesinde elde ediyor. Bizler de Bursa’ya bir tesis kazandırmak için çalışıyoruz. Bursa tabiatı bakımından bu spora çok uygun. Bursa’nın bundan pay almasını istiyoruz.”

Kaya, Gölyazı bölgesinin golf için çok uygun bir alan olduğunu ifade etti.