Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından bu sene ikincisi yapılan 'BKK Kültür Sanat Haftası' programı, bir hafta süren geleneksel sanata dair sergi, atölye çalışmaları ve söyleşilerin ardından törenle sona erdi.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde bir hafta boyunca el sanatlarını geniş kitlelere tanıtan programda, Hatice Hanedar Yüksel kreasyonu kıyafetlerden oluşan 'Osmanlı Kaftanları' ve 'Anadolu’daki Gelin Başlıkları’ konulu iki ayrı defile gösterisi yapıldı. 120 eserden oluşan sergi açılışıyla başlayan program, sanatçıların katıldığı atölye çalışmalarıyla unutulan sanatları uygulamalı olarak meraklılarına sundu. Söyleşiler kısmında ise birbirinden değerli isimler, güncel konularda fikirlerini paylaştı. Bir hafta boyunca sanatseverlerin ilgi gösterdiği program, Veysel Bilen tarafından verilen tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisiyle son buldu.

BKK Başkanı Semih Pala, bir hafta boyunca sanata ve sanatçılara destek veren bir program düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu sene ikincisi yapılan programda, gönüllü insanların biraraya gelerek ortaya çıkardıkları eserleri sergilediğini belirten Pala, gönüllülere Büyükşehir Belediyesi'nin ve Bursa Kent Konseyi'nin her zaman destek verdiğini ifade etti. Bireylerin gelişmesi ve topluma faydalı işler yapma hedefinde olduklarını dile getiren Pala, Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyi olarak bir şeyler üreten insanların toplumla buluşmalarında aracı olduklarını anlattı.

Pala, "Kültür Sanat Çalışma Grubu kendine özgü bir topluluk. BKK olarak sürekli üreten bu topluluğa ev sahipliği yapıyoruz. Bir hafta süren programda, 30 sanatçımızın 16 sanat dalında 120 eseri yer aldı. Gönüllülerin çalışmaları sürdükçe BKK olarak desteğimizi her zaman vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi ve gönüllüleri Türkiye'ye örnek oluyor. Ülkemiz ve Bursamız için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz." dedi.