Bursa’da düzenlenen kitap fuarı, soğuk hava ve yağmura rağmen büyük ilgi görüyor. Bu yıl okuyucu ile 13. kez buluşan Bursa Kitap Fuarı, ilde ayrı bir heyecana neden oluyor. 13. Bursa Kitap Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, en çok tarihsel ve sınavlara hazırlık kitapları ilgi görüyor. Bunun yanında, dini içerikli kitaplarla son dönemin modası dokunmatik kitaplar da vatandaşın ilgisini çekiyor.

Geçen senelerin aksine soğuk ve yağışlı havayla sınavlara denk gelen kitap fuarı buna rağmen yine de doluyor. Özellikle hafta sonları vatandaşların akın ettiği fuarda, kitap firmaları da çeşitli kampanyalarla okuyucuyu çekmeye çalışıyor. Yüzde 30’lara varan indirimler okuyucunun ilgisini fuara çekiyor. Öyle ki fuarda gezinen müşteriler, yorulunca buldukları boş yerlere oturup hem dinleniyor, hem de yeni aldığı kitaplara göz gezdiriyor.

YÜZDE 30’A VARAN İNDİRİMLER

Kitap fuarından, hava koşulları ve sınav dönemine gelmesine rağmen memnun olduklarını belirten Kaynak Kültür Yayınları'ndan Tahsin Ülker, “Fuar, hafta içi biraz yavaş ama hafta sonları hareketli geçiyor. Özellikle son günlerde yoğun talep var. Olumsuz hava şatları, sınavlar derken biraz aksama var ama. Ayrıca, piyasaların durumu ile ilgili geçen seneye nazaran biraz eksiklik hissettik ama yine de Elhamdülillah güzel.” dedi.

Kitap fiyatlarının geçen senelerdeki gibi uygulandığını anlatan Ülker, “Kitap fiyatları geçen senelere göre aynı, yaklaşık 3-5 senedir biz kitaplarımıza hiç zam yapmadık. Kitaplarımızı aynı fiyatlarla müşterilerimizle buluşturuyoruz. Fiyatlar 5 ila 100 lira arasında değişiyor.” şeklinde konuştu.

NT mağazaları stant sorumlusu Gökay Kurban ise fuarın geçen senelere göre daha güzel geçtiğini belirterek, “Fuar, geçen senelere göre daha güzel geçiyor, bir sıkıntı yok. Katılım fazla. Kitaplara karşı vatandaşın ilgisi iyi. Genelde sınavlara hazırlık kitapları, yardımcı kaynaklar daha fazla rağbet görüyor. Fiyatlarda şu anda yüzde 30 oranında indirimlerimiz var. Bu da müşterilerimizin ilgisini artırıyor.” dedi.