Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 5. Mantık Çalıştayı düzenlenecek. 15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek çalıştay Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çalıştay Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Felsefe ve Fen-Edebiyat Fakülteleri, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü, Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Felsefe Derneği, Uludağ Felsefe Derneği ve Bursa Felsefe Kulübü tarafından destekleniyor. Bursa’da bir ilk olacak 5. Mantık Çalıştayı Ankara Üniversitesi merhum öğretim üyesi Dursun Murat Çücen anısına düzenleniyor.

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Uludağ Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, 25 bildirinin sunulacağı çalıştayın ülkemizin değişik eğitim kurumlarında mantık üzerine araştırma yapan uzmanları bir araya getireceğini belirterek, “Böylece mantık araştırmalarının ne olduğu öğrenildiği gibi karşılıklı bilgi değişimi de gerçekleşecektir. Çalıştayın diğer bir amacı da, genç bilim insanlarının mantık çalışmalarına yönlendirmek ve özendirmektir çünkü ülkemizde hemen hemen mantık üzerine tez yapılmamakta ve bu alanda yetişmiş uzman ya da akademisyen bulmakta zorlanılmaktadır” dedi.

Bilginin yapısını inceleyen, doğru ile yanlış arasındaki akıl Yürütmenin ayrımını yapan bir disiplin olan mantık doğru düşüncenin bir organı olduğunu söyleyen Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Dişhekimi Gürkan Kaya, tüm Bursa halkını 15-17 Mayıs tarihlerinde Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan çalıştaya davet etti. Kaya, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kıymetli katkılarıyla üç gün sürecek olan çalıştayımız klasik ve modern mantık alanlarının karşılaştırmalı inceleneceği gelecek nesillerin mantık alanında başvuracağı bir kitaba dönüştürülecektir. 5. Mantık Çalıştayı ile amacımız Bursa'ya "Kent kültürü ve kentlilik bilinci" oluşturulması noktasında bir katkı sağlamak "Evliya Şehri Bursa, Düşünce Şehri Bursa, Felsefenin Başkenti Bursa" idealimize "Mantık Şehri Bursa" idealini ekleyerek Uluslar arası Mantık Kongresi’ni Bursa’ya kazandırmak olacaktır” dedi.