Bursa Müftülüğü hizmet binasının temeli törenle atıldı. Yalova Yolu üzerine yapılacak hizmet binası ve 5 bin kişilik caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugüne kadar müftülüğümüz içinde bulunduğu fiziki şartlar uygun değildi. 15 dönümlük araziye yapılacak olan müftülüğümüz hayırlı hizmetler verecek. Müftülüğümüzün yanında da yeni adliye binası yapılacak. Biraz gecikti, ama önümüzdeki süreçte ihalesini yaparak temelini inşallah atacağız. Birkaç yüz dönümlük arazide ana arter üzerine yapılacak yeni kamu binaları bizleri mutlu ediyor. Bir kısmı diyanetimizin ayırdığı para, diğer kısmı ise hayırsever insanlarımızın katkılarıyla olacak. Kur'an okuyan güzel insanlarımızın böyle bir merkezden yönetilecek olması çok önemli. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, mevcut müftülük binasının ihtiyacı karşılamadığını belirterek, 2 bin 600'den fazla personeli olan il müftülüğünün yeni yapılacak külliye ile daha iyi hizmet vereceğini söyledi.

HAC VE UMRE HİZMETİNDE BURSA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'da Bursa'nın dini hayat bakımından Türkiye'de önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Bursa’nın hac ve umre açısından İstanbul ve Ankara’nın ardından Türkiye'nin üçüncü kenti olduğunu belirten Ay, “Bizler sadece maddi anlamda sağlığın değil manevi anlamda sağlığında çok öneli olduğun arz etmek isteriz. Dini hayatımızın maddi hayatımızdan çok daha önem arz ettiğini ifade etmek isteriz. Akıl sağılığımızın inanç sağlığımızla eşdeğer olduğunu tekrar belirtmek isteriz.” şeklinde konuştu.

Müftü Mehmet Emin Ay, temeli atılan 15 bin 580 metrekarelik bir alana sahip olan bursa il müftülüğü hizmet binasının diğer komplesin bir yılda tamamlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa İl Müftülüğü hizmet binası ve caminin temeli Müftü Mehmet Emin Ay’ın okuduğunu duanın ardından atıldı.