Osmanlı'nın Bursa'yı fethedişinin 689. yıldönümü yaklaşık bir ay sürecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11.'ncisi gerçekleştirilecek olan Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri 10 Nisan Cuma günü başlıyor. Bu sene ilkkez fetih yürüyüşüne bayan atçılarla faytonlar da katılacak.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri programı Sümbüllü Bahçe Konağında düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Bursa'nın Fethi'nin 689'unci yıl dönümünde tüm kente Osmanlı dönemindeki manevi havayı ve coşkuyu yaşatacak olan şenliklerin etkinlik programı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katılımıyla kamuoyuna duyuruldu. Osmangazi kültürü ve tarihini canlı tutmak istediklerini anlatan Başkan Mustafa Dündar, şunları kaydetti: "Bursa'nın fethinin 689'uncu yıl dönümünde şehre bayram havası yaşatacak olan şenlikler kapsamında spordan kültür sanata kadar pek çok alanda etkinlikler düzenlenecek. Bursalıları bir ay süresince tarihi bir yolculuğa çıkartacağız. Şenlikler, Osmanlı tarihini günümüze taşıyacak ve Cihan devleti manevi havasını başta Bursalılar olmak üzere yurt içi ve dışında ki Türklere yaşatacak." dedi.

KÖY DÜĞÜNÜ DE VAR MAKARNA PARTİSİ DE

Şenlikler kapsamında 11 Nisan Cumartesi günü Fetih Yürüyüşü düzenlenecek. Tophane Saltanat Kapısı'ndan başlayacak yürüyüşte bu sene ilkkez bayan atçılar ile faytonlar da boy gösterecek. Yörük-Türkmen Çadırı ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu seneki köy düğünü ise 12 Nisan Pazar günü Nilüfer Köy'de gerçekleştirilecek. 18 Nisan CUmartesi günü makarna partisi düzenlenecek. Tarihi Kent Koşusu 19 Nisan günü Saltanat Kapısı'ndan start alacak. 26 Nisan günü ise rahvan at yarışları ile şenlikler son bulacak. Şenlikler kapsamında bu sene yie fotoğraf yarışması düzenlenecek.