Bursa Orhangazi Üniversitesi, Endonezya'nın önemli vakıf üniversitelerinden olan Mercu Buana Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ile Mercu Buana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ir Suharyadi imza koydu. Anlaşma ile iki üniversite arasında öğrenci değişim programı ve karşılıklı akademik işbirlikleri gibi önemli konulara yer verildi.

Mercu Buana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Rektör Yardımcısı, Dekan ve Akademisyenlerin de yer aldığı heyete, Orhangazi Üniversitesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin gelişmekte olan bir üniversite olduğunu belirten Mercu Buana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ir Suharyadi, “Bursa Orhangazi Üniversitesi, yurtdışından gelen öğrencilerine verdiği eğitim ile dünya üniversiteleri arasına girmeye hazırlanan bir üniversite olduğunu görüyorum. Bilimsel işbirliğinde bulunmaktan son derece memnunuz. Üniversite olarak Türkiye'deki saygın akademik kurumlarla işbirliği, Endonezya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite olarak yeniliklere açık olduklarını ve yollarına gelişerek, büyüyerek devam ettiklerini söyledi.

Rektör İleri, “Biz üniversite olarak gelişime açığız. Ülkesinin en önemli üniversitesi olan Mercu Buana Üniversitesi’yle yaptığımız anlaşma da bunun bir göstergesidir. Yapılan anlaşma ile karşılıklı öğrenci değişimi ve akademik çalışmaları yapacağız” dedi.