Bursa Orhangazi Üniversitesi dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmek için yaptığı çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Üniversitelerle yaptığı değişim anlaşmalarına yenilerini eklemek isteyen Bursa Orhangazi Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin New Mexico eyaletinde faaliyet gösteren New Mexico Üniversitesi adına gelen heyetle görüştü.

New Mexico Üniversitesi adına Bursa'ya gelen heyet, bu yıl 2'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’ni de izleme imkanı buldu. Türk misafirperverliği ve üniversiteden çok etkilendiklerini söyleyen grup, festivaldeki Mehteran gösterisi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden Prof. Dr. Recep İleri, eğitim ve öğretim konularında fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. İleri, ’’Bu ziyaretten oldukça memnun kaldık. Üniversitemizin uluslararasılaşması adına önemli bir adım. Görüşmeler çok olumlu geçti. Umarım kısa zamanda antlaşma yaparız. Şu an üniversitemizde 47 farklı ülkeden öğrenci var. Bu sayının artmasını istiyoruz’’ dedi. Millet olarak çok çalışmamız gerektiği söyleyen İleri, ‘’Türkiye olarak dünyaya bir şeyler vermek istiyorsak alın terinden çok, akıl teri akıtmalıyız’’ şeklinde konuştu.