Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ), öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri için İngiltere’de Lincoln Üniversitesi’nde düzenlenen geleneksel Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu’na katılarak sertifika aldı. Bursa ve Güney Marmara’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ), öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için her türlü faaliyette bulunuyor. Bu kapsamda Orhangazili öğrenciler İngiltere’de düzenlenen yaz okuluna katılarak sertifika aldı.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri İngiltere’de yaz okuluna katıldı. Lincoln Üniversitesi’nde bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu’na katılan öğrenciler farklı bir deneyim yaşadı. 19 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında yapılan yaz okulunda yenilenebilir enerji, teknoloji, sürdürülebilirlik gibi konular ele alındı.

Bursa Orhangazi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. İslam Abohela, yaz okuluna konuk konuşmacı olarak katıldı.

Yaz okulu için altı farklı ülkeden gelen öğrenciler, sürdürülebilirlik ve yenilenebilirliğin çevreye entegrasyonu gibi iki ana proje üzerinde çalışma imkanı buldu. Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri programdaki çalışkan tutumları ve üstün performansları nedeniyle organizatörler tarafından sertifikaya layık görüldü.

Geleceğe yönelik yeni köprülerin atıldığı programda Lincoln Üniversitesi yetkilileriyle, ortak bir araştırma projesinde yer alma ve bir sonraki yaz okulunu birlikte düzenleme konularında da görüş birliğine varıldı.