Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde bu yıl 2.’si düzenlenen Kültür ve Sanat festivali düzenlenen törenle başladı. Mehteran ekibinin okuduğu marşlar eşliğinde başlayan festival kapsamında çeşitli gösteriler sunuldu.

Yerli ve yabancı misafirlerin katıldığı açılışta konuşan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, geçen yıl Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle 2. Düzenlenecek Kültür ve Sanat Festivalini iptal ettiklerini hatırlattı. Soma’da hayatını kaybeden şehit madencileri bir kez daha rahmetle anıp ailelerine sabır dileyen Rektör Prof. Dr. Recep İleri, “Dünyanın 47 farklı ülkesinden öğrencimiz var. Şenliklere gelenler bu ülke öğrencilerinin stantlarını ziyaret ederek o kültürleri tanıma fırsatı bulacaklar. Amacımız bu sayıyı önümüzdeki 10 yıl içinde 100 farklı ülkeye çıkarmak. O zaman festivallerimizde küçük bir dünya oluşturmuş ve yaşatmış olacağız. Bu amacımıza sizlerle birlikte ulaşmak istiyoruz.” dedi.

Festival kapsamında çeşitli gösterilerinde sunulacağını anlatan Rektör Prof. Dr. İleri, “Festivalde yabancı öğrencilerin yanı sıra üniversitemizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren topluluklarda, yapacakları farklı etkinliklerle festivale ayrı bir renk katacaktır. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini içeren çadırlarda etkinlik alanında yerini almıştır’’ şeklinde konuştu.

Yerli ve yabancı müzik gruplarının sahne alacağı festivalde, dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler kendi ülkelerine ait dans figürlerini sahneleyecek. Bu gün coşku ile başlayan festival 14 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Fettah Can konseriyle sona erecek.